Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Országos Harmatcsepp-sikerek
Sándor Virág és Pap Klaudia

Országos Harmatcsepp-sikerek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az országos döntőben szerzett kiemelkedő eredményt a Szent Orsolya-iskola két negyedikese a Harmatcsepp vetélkedőn: Pap Klaudia matematikából 4., Sándor Virág nyelvtanból országos 3. lett.

A Harmatcsepp országos levelezős versenyen a katolikus iskolákban tanuló 2–4. évfolyamosok vesznek részt matematika, hittan, nyelvtan és olvasás–szövegértés tantárgyból. A vetélkedő három levelezős fordulóból áll, az összesített pontok és az elődöntő alapján 120 kisdiákot hívnak be az országos döntőbe. A Szent Orsolya-iskola 4.b osztályából két kislány is döntős lett, Pap Klaudia matematikából országos 4., Sándor Virág pedig nyelvtanból 3. helyezést ért el: – Az is nagy dicsőség, ha egy iskolából egy diák bejut az országos döntőbe, az, hogy kettő, ráadásul egy osztályból, kiemelkedő – hangsúlyozta Szabóné Gyarmathy Ágnes, a lá­­nyok osztályfőnöke.  

Virág úgy érezte, az országos döntőn nehezebb, de ismerős feladatokkal találkozott: volt tollbamondás és háromoldalas feladatlap. A kislánynak van már versenyrutinja: tavaly a Har­­matcseppen a középdöntőig jutott, a Páli Szent Vince-iskola nyelvtanversenyén megszerezte a regionális első helyezést, a városi Gombocz Zoltán helyesírási és Gerencsér Éva nyelvtanversenyt is megnyerte. Kedvenc tantárgya a nyelvtan mellett az olvasás, az ének és a környezet, büszkén jelentette ki, hogy idén nem is volt más jegye, csak ötös; szabadidejében pedig képregényt rajzol és ír. – Virág nyelvtantudása már 2. osztályos korától kiemelkedő, ösztönösen ráérez például a j–ly-s szavak különbségére – mondta Szabóné Gyarmathy Ágnes.

Klaudia könnyűnek tartotta a döntőt: négy szöveges és egy műveleti sorrendes feladatot kellett megoldania. Kedvenc tantárgya a matematika mellett a rajz, az olvasás és a technika. – Klau kivételes logikával rendelkezik, szereti a töprengős feladatokat, jó a térlátása, kiemelkedő például a tükrözéses feladatoknál – tette hozzá az osztályfőnöke.

A lányok nagy tervekkel ké­­szül­­nek a jövőre: Virág egyiptológus, Klaudia pedig tanítónő szeretne lenni, szeptembertől pedig elkezdik a kisgimnázium 5. osztályát.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...