Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Országos énekversenyt nyert
Payrits Karmela Fotó: Németh Péter

Országos énekversenyt nyert

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Payrits Karmela, akit korábban már bemutattunk újságunkban, első helyezést ért el a miCROfon elnevezésű ifjúsági tehetségkutató versenyen, melyet idén negyedik alkalommal rendezett meg az Országos Horvát Önkormányzat.

Magyarország legkülönbözőbb, horvátok lakta régióiból érkeztek fiatal versenyzők Szentpéterfára, hogy összemérjék énektudásukat. Az elnevezésben kiemelt CRO betűk a horvát nyelvre utalnak: a versenyzőknek anyanyelvükön kell előadniuk egy szabadon választott könnyűzenei dalt élő zenei kísérettel. A legjobbnak a Soproni Széchenyi István Gimnázium 11. d osztályos tanulójának előadását találta a zsűri. A kópházi lány Tereza Kesovija, a már 81 éves, máig rendkívül népszerű horvát énekesnő dalát adta elő. Karmela eddig autodidakta módon fejlesztette énektudását, a verseny után azonban úgy döntött, keres magának egy énektanárt.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.