Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Országos énekversenyt nyert
Payrits Karmela Fotó: Németh Péter

Országos énekversenyt nyert

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Payrits Karmela, akit korábban már bemutattunk újságunkban, első helyezést ért el a miCROfon elnevezésű ifjúsági tehetségkutató versenyen, melyet idén negyedik alkalommal rendezett meg az Országos Horvát Önkormányzat.

Magyarország legkülönbözőbb, horvátok lakta régióiból érkeztek fiatal versenyzők Szentpéterfára, hogy összemérjék énektudásukat. Az elnevezésben kiemelt CRO betűk a horvát nyelvre utalnak: a versenyzőknek anyanyelvükön kell előadniuk egy szabadon választott könnyűzenei dalt élő zenei kísérettel. A legjobbnak a Soproni Széchenyi István Gimnázium 11. d osztályos tanulójának előadását találta a zsűri. A kópházi lány Tereza Kesovija, a már 81 éves, máig rendkívül népszerű horvát énekesnő dalát adta elő. Karmela eddig autodidakta módon fejlesztette énektudását, a verseny után azonban úgy döntött, keres magának egy énektanárt.

Kapcsolódó cikkek

A jövő állatorvosa?

A jövő állatorvosa?

2020. 10. 21. | Madarász Réka

Megyei első helyezést ért el egy természetismereti versenyen Szabó Kata. A berzsenyis lány még csak hetedikes, de már most biztos benne, hogy állatokat szeretne gyógyítani.