Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyelvi verseny a Handlerban
Minden résztvevő oklevelet, ajándéktárgyat kapott

Nyelvi verseny a Handlerban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

11. alkalommal szervezett angol és német nyelvből megyei írás- és szóbeli nyelvi versenyt a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájának idegen nyelvi munkaközössége.

A novemberi írásbeli fordulón 10 iskola 111 tanulója vett részt. A versenyre Győr–Moson–Sopron megye 9–10. évfolyamos szakgimnazista tanulói nevezhettek. A megírt versenyfeladatokat a középiskolák postázták a verseny szervezőinek javításra. A beküldött dolgozatok javítása, a résztvevő iskolák értesítése az írásbeli feladatok eredményeiről január 11-ig lezárult. Kategóriánként a 10 legjobb teljesítményt elérő tanuló kapott meghívást a február elején megtartott szóbeli fordulóra.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy volt olyan kategória, amelyben több mint 30 tanuló jelentkezett. A szóbeli fordulón közel 60 diák bizonyíthatta rátermettségét. Nagyon fantáziadús, érdekes, kreatív prezentációk születtek a „Szakmám” vagy „Álomszakmám” témákban.


A résztvevők oklevelet kaptak, az első 3 helyezett tárgyi jutalmazásban is részesült.


Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...