Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Nemzetközi kutatásban a Soproni Egyetem

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézete finn, szerb és cseh partnereivel együttműködve három évre szóló támogatást nyert a vadászati turizmussal kapcsolatos kutatásokhoz.

 Ez a speciális turisztikai terület, amelyben Magyarország kiemelt szerepet játszik, folyamatosan átalakul a környezetünkben zajló gazdasági, társadalmi és környezeti változások hatására. A kutatók célja a jelenlegi folyamatok feltárása és jobb megértése, valamint az eredmények közvetítése a döntéshozók és az oktatás felé. – A projekt egyik célja egy többnyelvű szótárat is tartalmazó innovatív és gyakorlati oktatási eszköz létrehozása a vadászati turizmus területén – mondta dr. Markéta Kalábová, a projekt vezetője. – Célunk továbbá az egyetemi hallgatók és oktatók, valamint a vadászati vállalkozások megszólítása mind a turizmus, mind az erdészeti és vadászati szakterületen. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...