Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
„Ne felejtsétek Sopront!”
Fotó: Pluzsik Tamás

A fáklyás menet útvonalán gyertyát helyeztek ki az ablakokba a lakók

„Ne felejtsétek Sopront!”

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

Elbúcsúztak egyetemüktől és a várostól a Soproni Egyetem végzős hallgatói. A selmeci hagyományokat felelevenítő esemény szombaton délután az intézmény főépületénél kezdődött, majd este a Fő téren zárult.

Először Jóna Zoltán, alias Docens Úr ötödéves erdész valétaelnök mondta el búcsúbeszédét, majd a negyedévesek nevében Salamon Szabolcs, alias Vasököl köszönt el a végzősöktől. A karok dékánjainak díszbeszédeit követően prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora szólt a valétálókhoz.

– Ahogy a nyárelő beköszöntével a százesztendős botanikus kertben újra kihajtottak a növények, kinyíltak a virágok, úgy önök is új energiákkal töltődhetnek fel, és új célokat tűzhetnek ki maguk elé útra indulásuk előtt, hiszen útra indulnak – fogalmazott búcsúbeszédében a rektor. – Az elmúlt évek során sokat tanultak, fejlődtek, és rengeteg kitűzött célt értek el. Mi, a Soproni Egyetem vezetői büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehettünk ennek a fejlődésnek.


Ezután prof. dr. Fábián Attila kinyitotta az egyetem kovácsoltvas kapuját és elindult a fáklyás–szalamanderes menet a Fő térre, ahol dr. Farkas Ciprián fogadta a valétáló egyetemistákat.

– Kívánom, hogy valósuljanak meg terveik, álmaik a hivatásban és a magánéletben egyaránt – hangsúlyozta beszédében a polgármester, majd búcsúzóul a trianoni döntést követően a selmeci akadémia elüldözött hallgatóit és oktatóit Sopronba befogadó dr. Sopronyi-Thurner Mihály szavait idézte: „A Mindenható áldása legyen nehéz tanulmányokban csiszolt eszetek minden szikráján, munkában és tusában edzett izmaitok minden megmozdulásán! Ne felejtsétek Sopront! Szeressétek Sopront a távolból is!”.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek