Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Napelemes iskolák
Napelemrendszer került a Vasvilla tanműhelyének tetejére Fotó: Németh Péter

Öt soproni intézményt érintett a lezárult fejlesztés

Napelemes iskolák

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Akár hetvenszázalékos villamosenergia-megtakarítást is elérhetnek a Soproni Szakképzési Centrum intézményei egy nemrégiben befejeződött beruházásnak köszönhetően.

Kormányzati támogatásnak köszönhetően 123 millió forintos fejlesztés valósíthattak meg a Soproni Szakképzési Centrum intézményeiben. Az épületek tetejére 777 darab napelemből álló rendszert telepítettek. A kivitelezés a közelmúltban ért véget. Ennek köszönhetően korszerű módon nyert energiát használnak a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskola és Gimnáziumban és a tanműhelyben, az Idegenforgalmi Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolában, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakgimnáziumban, a Handler Nándor Szakképző Iskola tanműhelyében, valamint a fertődi Porpáczy Aladár Szakképző Iskolában.
A Handler-iskola Halász utcai épületét egy másik beruházás részeként korszerűsítik majd. Az előkészületek már tartanak.


– A megvalósult fejlesztés nagyban hozzájárul a károsanyag-kibocsátás csökkentéséhez – mondta el lapunknak Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. – Emellett, mivel iskolákról van szó, a diákok körében is „népszerűsíti” a megújuló energiák hasznosítását.


Mint megtudtuk, az egyes intézményekben a korszerűsítés előtti állapothoz képest akár hetvenszázalékos villamosenergia-megtakarítás is elérhető. Az így megmaradt forrásokat az iskolák az oktatás területén használhatják fel.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...