Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Művésznek születünk
A képzőművészeti osztályosok mellett a szépészeti szakmákat tanulók munkái is láthatóak a kiállításon. Fotó: Filep István

Handleros végzősök kiállítása

Művésznek születünk

| Soproni fiatalok

Megnyílt a Soproni SzC Handler Nándor Technikumban a képzőművészeti szakgimnáziumi osztályok hagyományos éves kiállítása. A tárlaton a 9–13. évfolyamos növendékek munkái, így az iskola képzéseinek válogatott anyaga látható.

Kósa Éva, a technikum igazgatója köszöntőjében elmondta: azért is különleges az idei tárlat, mert a képzőművészeti osztályosok mellett a szépészeti szakmákat tanulók munkái is bizonyítják, érdemes a Handlerben tanulni.

– Örömmel látom a folyamatot, ahogy a gyermekrajzok művészetté fejlődnek – hallhattuk Balogh Eszter üvegművész megnyitó beszédében. – Picasso mondta azt, hogy „mindenki művésznek születik”. Akkor válik valaki alkotóvá, amikor kiáll a szakmája mellett, és nem hagyja magát eltántorítani tőle. A magyar gazdaságnak különösen nagy szüksége van piacképes alkotókra.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja azt tanácsolta a diákoknak, hogy amit csinálnak, szívvel-lélekkel tegyék. Az iváni művésztelepen pedig lehetőséget kapnak arra is, hogy a szakmájuk magas szintjén lévő alkotóktól tanórán kívüli foglalkozásokon lessék el, milyen is vállalkozónak lenni.

A tanév végi zárókiállításon a 668 szépészeti, fa- és építőipari, informatikai ágazatban tanuló diák alkotásai mellett láthatók még az alapozó szakmai tantárgyak keretében készült munkák is: tanulmányrajzok, egyedi szóróanyagok, a tanév eseményeihez fűződő plakátok és versenyekre készült alkotások. A kiállítással az általános iskolásoknak is bemutatják az intézményben folyó munkát.

A tárlat az iskola aulájában május 19-ig látogatható hétköznapokon 8 és 19 óra között.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...