Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mesés Tündérfesztivál
67 helyszínen voltak gyermekprogramok Fotó: Griechisch Tamás

Mesés Tündérfesztivál

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

Gyermekkacajtól volt hangos a pünkösdi hétvégén az Erzsébet-kert. Igazi mesebeli lényekkel, tündérekkel, manókkal és számtalan kockásfülű nyúllal népesedett be Sopron zöld szíve, megtartották ugyanis a 12. Tündérfesztivált.

Idén először töltötték meg két teljes napon át programokkal az Erzsébet-kertet a Tündérfesztivál szervezői. A hagyományoknak megfelelően szombaton reggel a tündérek, manók bevonulásával kezdődött a rendezvény, amely idén a Soproni Ünnepi Hetek nyitóeseménye volt.  

– Ez a program a gyerekekről szól, és a játék van a középpontjában, hiszen gyerekként és felnőttként is fontos, hogy tudjunk játszani – mondta a Tündérfesztivál megnyitóján Pataki András, a rendezvényt szervező Pro Kultúra ügyvezetője.

– A Tündérfesztiválnak országos híre van, hazánk több tájáról is érkeztek családok, hogy élvezzék a programot – tette hozzá dr. Fodor Tamás polgármester.

A szervezők tapasztalatai szerint valóban az ország minden részéről, sőt külföldről is érkeztek vendégek a programra, amelyet két nap alatt több ezren kerestek fel.

– 67 helyszínen készültünk programelemekkel, ezek kétharmadát soproni közreműködőink biztosították – tudtuk meg Szekeres Kriszta főszervezőtől. – Fontosnak tartjuk, hogy társaink voltak a soproni civil szervezetek, egyesületek, művészeti csoportok, sportkörök, sőt baráti társaságok is, akik szintén bemutatkozási lehetőséget kaptak a fesztiválon. A páneurópai piknik 30. évfordulója és a Kockásfülű nyúl 45. születésnapja megihletett minket is. Népszerű volt a fesztiválon a Trabant-festés, majd délután a mosás, de a Kockásfülű nyúlról is bebizonyosodott, hogy a gyerekek kedvence.

A mesefigura megálmodója, megrajzolója, Richly Zsolt filmrendező soproni származású, ő betegsége miatt nem tudott részt venni a programon, de eljött Marék Veronika, aki írta a történetet. Idén először szabadtéri mozit is tartottak az Erzsébet-kertben, ami szintén nagyon népszerű volt.

– Minden fórumon hangsúlyoztuk, hogy mi csak kölcsön kapjuk a fesztiválra az Erzsébet-kertet, ezért felelősségünk, hogy vigyázzunk rá, egyre „zöldebbé” tegyük a Tündérfesztivált – hangsúlyozta Szekeres Kriszta. – Le a kalappal a vendégek, animátorok, közreműködők előtt, úgy láttuk, hogy mindenki nagyon vigyázott a parkra, amit ezúton is köszönünk. Így a fesztivál után úgy tudtuk visszaadni az Erzsébet-kertet, ahogyan azt megkaptuk. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...