Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Mesék egy sérült kisfiúról
Rácz Leonóra

Rácz Leonóra lett az Így írok én első helyezettje a novella kategóriában

Mesék egy sérült kisfiúról

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

Novella kategóriában első helyezést ért el az Így írok én irodalmi pályázaton Rácz Leonóra. Műve, az Oliver versei egy sérült kisfiú élményeit és sorsát mesélik el.

84 pályamű érkezett az Így írok én, diákoknak kiírt irodalmi pályázatra. A pályázók több műfajban is küldhettek be műveket. A novella kategória első helyezését Rácz Leonórának, a Szent Orsolya Gimnázium hetedikes diákjának ítélte oda a zsűri.

– Az utóbbi években kezdtem el érdeklődni az irodalom iránt, de mostanában, mióta Radnótiról tanultunk, már kifejezetten szeretem – mondta el Rácz Leonóra a Soproni Témának. – Al­­sós ko­­romban is szerettem a fo­­galmazásórákat, szívesen írtam kis „meséket”. Egyszer majdnem neveztem is egy irodalmi pályázatra még negyedikben, de az végül nem sikerült, mert egy egész regényt szerettem volna beadni és nem végeztem vele – meséli mosolyogva Leonóra. Győztes pályaműve, az Oliver versei egy láb nélkül született fiúról szól, akinek a látszólagos nehézségek ellenére boldog az élete. – Olyan dolog gátolja Olivert a teljes élet megélésében, ami ellen tehetetlen, de ő mégis boldog, mert az érzéseiről verseket ír. Rengeteg helyre utaznak a szüleivel és a testvérével, sok közös kalandban van részük, az ezekből nyert élmények és érzések mind visszaköszönnek a versekben, melyek húga által sok emberhez eljutnak. Oliver számomra is példakép, hiszen leküzdi a problémát, és nem hagyja, hogy feleméssze a szomorúság.

Leonóra általában otthon, szabadidejében ír. – Előfordul, hogy épp beszélgetnek körülöttem, és nem zavar, máskor meg inkább elvonulok. Ezt a novellát a határidő előtti napon kezdtem el írni, mert aznap kaptam ihletet hozzá. Este 11-re végeztem vele, de olyan lett, amilyennek szerettem volna.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...