Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Megszületett Sopron első újévi babája

Megszületett Sopron első újévi babája

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Január elsején, 11 óra 38 perckor született meg a 2021-es év első babája Sopronban. Kiss Laura Míra természetes úton, a kiírt időpontnál kicsivel korábban jött a világra. A kislány 3390 grammal és 52 cm-es hosszúsággal, egészségesen született a Soproni Gyógyközpontban.

A család egyáltalán nem számított rá, hogy kislányuk lesz az év első újszülöttje, hiszen január második felére várták az érkezését – mondta el Kissné Cserepes Tímea. Azonban látva, hogy minden rendben alakult, a kezdeti izgalmakat mostanra felváltotta az öröm. A névválasztásba a család minden tagja bekapcsolódott, végül közösen döntöttek a Laura Míra nevek mellett. – tette hozzá a boldog édesanya.

A szülés pár órás vajúdást követően komplikációk nélkül zajlott, a baba természetes úton, éretten és egészségesen érkezett a világra. Az újszülött és édesanyja is jól vannak – adott tájékoztatást a szülést levezető Dr. Peitl Szilárd, a Szülészet-Nőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa. 

Laura Míra élete első óráit nyugodt bóbiskolással töltötte. Otthon már két nagyobb testvére várja. Ha minden jól alakul, a Kiss család hamarosan haza is viheti a babát fertődi otthonába.

Kapcsolódó cikkek

Rektori kinevezés

Rektori kinevezés

2021. 01. 15. | Munkatársunktól

Dr. Áder János államfő dr. Fábián Attila egyetemi tanárt 2021. január 1-től 2025. december 31-ig terjedő időszakra megbízta a Soproni Egyetem rektori feladatainak ellátásával.