Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Malmos családi nap
A kurucdombi családi napon fellépett Fekete László, aki fiával, valamint a soproni fiúkat, férfiakat bevonva tartott egy interaktív erőshow-t Fotó: Griechisch Tamás

Sokan voltak kíváncsiak Fekete László bemutatójára

Malmos családi nap

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Gyerekek forgatták a famalom kerekét, makettekkel mutatták be a hagyományos malmokat szombaton a Kurucdombon. A családi napot a körzet képviselője kezdeményezésére szervezte az önkormányzat és a Pro Kultúra.

Malomjáték, malomkvíz, malommakett-kiállítás és erőshow is várta a családokat a Kurucdombon szombaton a Malmozzunk! című családi napon.

– A városrészi rendezvénysorozatok célja, hogy közösséget teremtsünk, a közeli utcák lakóit összehozzuk – mondta a program megnyitóján Pongráczné Várnai Mária, a körzet önkormányzati képviselője. – Fontos, hogy az emberek beszélgessenek egymással, a gyerekeknek legyen alkalmuk játszani és barátságokat kötni. A malom kedves játékunk volt gyermekként, innen jött az ötlet, hogy ezt a tematikát válasszuk a programnak itt, a kurucdombi malom közelében.

A malmos játékok mellett a gyerekek hallgathattak mesét, kipróbálhatták a körhintát, valamint sokan birtokba vették a szomszédos játszóteret is. T. Horváth József színvonalas zenei előadást tartott.

– A gyerekeknek és a családoknak számos lehetőséget kínált ez a színvonalas családi nap – hangsúlyozta Barcza Attila országgyűlési képviselő. – Sopronban nagyon sok civil szervezet tudja bővíteni programkínálatát ebben az időszakban, hiszen a magyar kormány támogatja ezeket az egyesületeket.

Fellépett Fekete László erősportoló, aki fiával, valamint a soproni fiúkat, férfiakat bevonva tartott egy interaktív erőshow-t. A legerősebbek egy 140 kilós kőgolyót, egy 100 kilós malomkövet és súlyos petrencerudat is megpróbáltak megemelni több-kevesebb sikerrel…

A fizikai erőpróba után előadást tartott Bándy György, a malomjáték ötszörös Európa- bajnoka, világranglista-vezető, a soproni szélmalmok történetét pedig Taschner Tamás idegenvezető ismertette.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...