Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Magasra tették a lécet a fiúk
Flasár Zalán, Tallós Levente, Nyikos Balázs, Rónai András, Szántó Botond – a Széchenyi bajnok magasugró csapata. Fotó: Németh Péter

A széchenyisták az esélytelenek nyugalmával indultak a versenyen

Magasra tették a lécet a fiúk

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Bár a többségüknek nem az atlétika a fő területe, a Soproni Széchenyi István Gimnázium öt fiú magasugrója első helyezést ért el az országos csapatbajnokságon. A 9.A osztályos fiatalemberek a tanulásban is jeleskednek.

Az idei megyei csapatbajnokság sikerekben gazdag volt Nyikos Tivadar testnevelő tanár és csapatai számára: ötven diák és 12 csapat jutott tovább, közülük 6 csapat nyert, 6 második helyezést ért el. Az országos döntőbe öt együttes került, közülük a fiú magasugrók – holtversenyben egy másik csapattal – a dobogó legfelső fokára állhattak.

– Amikor Nyikos tanár úr mondta, hogy benevez minket, esélytelennek tartottuk magunkat, hiszen Sopronban nincs magasugró pálya, így teremben gyakoroltunk – mesélte Flasár Zalán. – Szöges cipőt is a versenyen viseltünk először, ráadásul én jó néhány számmal kisebbet. Egyedül Bandi jár közülünk atlétikaedzésre, mi, többiek, „csak” kosarazunk. Aztán rájöttünk, hogy a többi résztvevő sem tehetségesebb, mint mi: lehet, hogy a technikájuk jobb volt, mi viszont magasabbat ugrottunk.

Zalán a Soproni Sportiskolában kosarazik, a sport mellett másra nem is nagyon jut ideje. Rónai András három éve atletizál a Soproni Atlétikai Klubnál, ami az összes rendelkezésére álló szabadidőt kitölti. Szántó Botond ugyancsak a Soproni Sportiskolában kosárlabdázik, nyolc éve pedig zongorázik a zeneiskolában. Nyikos Balázs hat éve kosarazik a sportiskolában, és két említett csapattársával tavaly harmadikak lettek a beltéri magyar bajnokságon, streetballban pedig megnyerték az országos versenyt. Balázs szereti a matekot és a fizikát, valamint a videójátékokat. A csapat ötödik tagja, Tallós Levente a Soproni Tigriseknél kosarazik. Zalán és Balázs kivételes tehetségüknek köszönhetően a kiválasztóképző programba is bekerültek.

Az is érdekesség, hogy a 25 döntős diák közül 9-en a 9.A osztályba járnak. Az öt magasugró fiún kívül országos helyezést ért el még Dolmány Emma, Keresztényi Csaba, Rögler Kata és Zsejki Boglárka. Osztályfőnökük, Simon György mind a 9 tanulót pályáztatja a „Magyarország jó tanulója és jó sportolója” megtisztelő címért, ugyanis mindegyikük átlaga 4,8 fölött van.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...