Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Lina számára kinyílt a világ
Osztoics Karolina szeretné beutazni az egész földet Fotó: Griechisch Tamás

A tehetséges diáklány már háromszor járt a Dominikai Köztársaságban

Lina számára kinyílt a világ

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Miután egy tanévet cserediákként a Dominikai Köztársaságban töltött, Osztoics Karolina életében teljesen megváltozott a fontossági sorrend: a színjátszás helyett a latin táncoké és az AFS Magyarországé lett a főszerep.

Lina még 2014-ben ismerkedett meg az AFS cserediák-szövetséggel, és azóta – önkéntesként – a legkülönfélébb szerepekben tevékenykedett a szervezetnél. Az volt az álma, hogy cserediákként eljusson egy latin-amerikai országba. Így került két évvel később a Dominikai Köztársaságba. Az élmény teljesen megváltoztatta – őt magát és az életét is.

– Korábban színész szerettem volna lenni, három évig jártam a Soproni Színitanodába, a dESZKa Társulat tagjaként pedig játszottam többek között a Valahol Európában című darabban – mesélte a Berzsenyi Líceum 12.D osztályos tanulója. – Éppen a Made in Hungária egyik főszerepére, Marina megformálására készültem, amikor jött a kiutazási lehetőség.

A kedves ifjú hölgyet teljesen magával ragadta a karibi ország és az ott élő emberek – életszeretetükkel, lelkesedésükkel, kedvességükkel, pozitív világlátásukkal. Azóta már kétszer is visszatért Dominikára: tavaly nyáron csak látogatóba, idén viszont három hónapot dolgozott az ottani AFS irodában szervezetfejlesztőként.

– Annak hatására, hogy kiszakadtam a megszokott környezetemből, és alkalmam adódott egy teljesen más kultúra megismerésére, kinyílt számomra a világ – fejezte be Lina. – Rájöttem, hogy nem a színészet az, amire szívem legmélyéből vágyom, hanem szeretném beutazni az egész földet. Multikulturális barátságaim szövődtek, és a fogadócsaládommal is óriási szerencsém volt. Úgy bántak velem, mint a saját gyermekükkel/ testvérükkel/ unokájukkal. Idén nyáron is náluk laktam.

A vállalkozó szellemű lány azóta felsőfokú nyelvvizsgát tett spanyolból, salsázni tanul, és zumbaoktatói végzettséget szerzett. A latin táncok mellett készül az érettségire, hiszen vagy a Budapesti Gazdasági Egyetemen, vagy valamelyik európai országban turizmust szeretne tanulni.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...