Licista diákok az egyetemen

| Munkatársunktól

Középiskolás diákokkal telt meg a Lig­­­­­­ne­­um látogatóközpont és az NRRC Kutatóközpont – a Ber­­­­zse­­nyi Dániel Evangélikus (Lí­­ce­­um) Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanulóinak hetvenöt fős csoportja ismerkedett a Simonyi-karral.

A diákoknak „Okos eszközök körülöttünk” címmel reggeli előadást tartott Soós Sándor, majd dr. Pödör Zoltán segítségével ki­­derült, hogy „miért gyűjtünk en­­­­nyi adatot”. 

A Faanyagtudományi Intézet, valamint a Termékterve­­zé­­­si és Gyár­­tás­­technológia In­­té­­zet kollégáinak vezetésével a prog­­ram kisebb csoportokban folyta­­tódott. Megnyíltak a kapui a Fa­­­­a­­lapú Termékek és Techno­ló­­giák Intézet laborjainak és a tan­­­­mű­­helynek, így a diákok az intézetek kollégáinak és a tanműhely vezetőjének segítségével testközelből ismerkedhettek a faipari pályával, a tu­­domány új eredményeivel. Végül ismét zsúfolásig telt a Lig­­neum, ahol dr. Dőry István jóvoltából a „Fenntartható életmód, ökolábnyom” című interaktív, filmbemutatókkal színesített előadásával zárult a program, amely izgalmas utazást jelentett a diákoknak és vendéglátóiknak egyaránt.

Teljes verzió