Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Legyen könnyebb a táska!
Idén közel 1500 soproni tanuló kapta meg a füzeteken túl az írószereket, színes papírokat, írólapokat és a nélkülözhetetlen iskolakezdési felszereléseket tartalmazó csomagot Fotó: Griechisch

Az általános és középiskolások ingyen bérletet kapnak a helyi buszokra

Legyen könnyebb a táska!

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

A soproni önkormányzat támogatásának köszönhetően idén is tanszercsomagot kaptak az általános iskola első és második osztályos tanulói. A mostani tanév lesz az első, amikor országszerte mintegy 1,2 millió diák ingyenesen jutott hozzá a tankönyveihez.

A járványügyi adatok alapján Magyarországon, így Sopronban sem volt akadálya a szeptember elsejei hagyományos iskola- és óvodakezdésnek. Dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint Csiszár Szabolcs alpolgármester a Gárdonyi-iskolában, illetve a Szent Orsolyában adta át jelképesen az első és második osztályosoknak az ingyenes tanszercsomagot. Az önkormányzat, csakúgy, mint az előző években, ezzel is szeretné megkönnyíteni a szülők számára az iskolakezdést. Idén közel 1500 tanuló kapta meg a füzeteken túl az írószereket, színes papírokat, írólapokat és a legkisebbeknek nélkülözhetetlen iskolakezdési felszereléseket tartalmazó csomagot. A polgármester egyúttal felhívta a figyelmet, hogy mindenki tartsa be a vonatkozó intézkedéseket, hiszen ezek célja az, hogy a tanévet a gyerekek megszakítás nélkül az iskolában tölthessék.

Abban sincs változás, hogy városunkban az alap- és középfokú oktatásban résztvevő diákok ingyenes bérletet kaptak a helyi járatos buszokra. Jelenleg a szociális rászorultsági foktól függően teljesen vagy ötven százalékban támogatott a közétkeztetés.

A soproni önkormányzat mellett a magyar kormány idén is számos intézkedéssel támogatta a családok iskolakezdését, ez az első olyan év, amikor minden nappali tagozatos diák, országszerte mintegy 1,2 millió tanuló ingyenesen kapta meg a tankönyveket. Mindez vonatkozik a sajátos nevelési igényű diákok fejlesztő könyveire, taneszközeire is.

A tanév rendje: Az iskolai év szeptember 1-jén, kedden kezdődött, és 2021. június 15-ig tart. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap november 2. (hétfő). Az első félév 2021. január 22-ig tart majd, az iskolák január 31-ig értesítik a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...