Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kulturális diákkaland
A Széchenyi-gimnáziumban mutatták be az AFS-es külföldi cserediákok a saját kultúrájukat Fotó: Németh Péter

Kulturális diákkaland

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Izgalmas programot szervezett az AFS Magyarország a soproni Széchenyi-gimnázium diákjainak a kultúrák közötti párbeszéd napján. A kétórás interkulturális nyomozó játékot a szervezet önkéntesei, illetve külföldi cserediákok vezették.

Szeptember utolsó csütörtökje immár 12 éve a kultúrák közötti párbeszéd napja. A jeles esemény kapcsán az Európában működő AFS szervezetek évről évre színes programokkal biztosítanak lehetőséget a kultúrközi találkozásokra. Idén a Széchenyi-­gimnázium dísztermében két turnusban vehettek részt a diákok egy nyomozó játékban, melynek különböző állomásain a Sopronban csereprogramjukat töltő külföldi diákok várták őket. Az öt állomáson – Belgiumban, Chilében, Olaszországban, Thaiföldön és Törökországban – izgalmas fejtörőket, rejtvényeket oldottak meg a fiatalok. A kihívások teljesítése közben alkalmuk adódott a külföldi hagyományok és diákok megismerésére, az angol nyelv gyakorlására. 

– Nem titkolt szándékunk volt az is, hogy bemutassuk szervezetünk világát – tudtuk meg Csikós Gábortól, az AFS Magyarország szervezetfejlesztőjétől. – Bízunk benne, hogy a rendezvényen sokan kedvet kapnak akár egy cserediák fogadásához, akár egy hosszabb lélegzetű interkulturális kalandhoz. 

Kapcsolódó cikkek

Szakmája legjobbja

Szakmája legjobbja

2022. 06. 22. | Madarász Réka

Első helyezést ért el a Szakma Sztár versenyen eladó kategóriában Mikó Noémi. A vendéglátó iskola 11. osztályos tanulója ezzel a győzelemmel tetézte k...