Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kulturális diákkaland
A Széchenyi-gimnáziumban mutatták be az AFS-es külföldi cserediákok a saját kultúrájukat Fotó: Németh Péter

Kulturális diákkaland

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Izgalmas programot szervezett az AFS Magyarország a soproni Széchenyi-gimnázium diákjainak a kultúrák közötti párbeszéd napján. A kétórás interkulturális nyomozó játékot a szervezet önkéntesei, illetve külföldi cserediákok vezették.

Szeptember utolsó csütörtökje immár 12 éve a kultúrák közötti párbeszéd napja. A jeles esemény kapcsán az Európában működő AFS szervezetek évről évre színes programokkal biztosítanak lehetőséget a kultúrközi találkozásokra. Idén a Széchenyi-­gimnázium dísztermében két turnusban vehettek részt a diákok egy nyomozó játékban, melynek különböző állomásain a Sopronban csereprogramjukat töltő külföldi diákok várták őket. Az öt állomáson – Belgiumban, Chilében, Olaszországban, Thaiföldön és Törökországban – izgalmas fejtörőket, rejtvényeket oldottak meg a fiatalok. A kihívások teljesítése közben alkalmuk adódott a külföldi hagyományok és diákok megismerésére, az angol nyelv gyakorlására. 

– Nem titkolt szándékunk volt az is, hogy bemutassuk szervezetünk világát – tudtuk meg Csikós Gábortól, az AFS Magyarország szervezetfejlesztőjétől. – Bízunk benne, hogy a rendezvényen sokan kedvet kapnak akár egy cserediák fogadásához, akár egy hosszabb lélegzetű interkulturális kalandhoz. 

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.