Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Különdíjas csapat

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A GYSEV Cargo Zrt. különdíját nyerte meg a SopRob nevű széchenyis csapat (Joó Balázs, Horváth Benedek, Rózsás Zoltán) a Robot Race 4.0 országos középiskolai versenyen.

A megmérettetést a Soproni Egyetem Simonyi-kara szervezte. A résztvevő közel 20 csapat tagjainak az első futamban össze kellett gyűjteni a robot alkatrészeit. A második futamban az arborétumban kellett a motorokat megtalálni térkép segítségével. Végül a robotokra programot kellett írni, hogy végrehajtsák a kitűzött feladatot. Az idei versenyen a győri Jedlik szakgimnázium csapata diadalmaskodott.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.