Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kozmutzások kiállítása

Kozmutzások kiállítása

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A hagyományoknak megfelelően idén is kiállítást rendeztek a Pannonia Hotelben a Kozmutza-iskola tanulóinak alkotásaiból. A tárlat az intézmény éves tehetséggondozó munkájának eredménye.

A Soproni Kozmutza Flóra Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Szakiskola 1998 óta szervez kiállítást a tanulók különböző technikákkal készült – például rajzolt, festett, szövött és mézeskalácsból alkotott – tárgyaiból és a szakiskolások mestermunkáiból.


– Tavaszi rendezvénysorozatunk része a speciális nevelési igényű gyerekek alkotásainak kiállítása – tudtuk meg a megnyitón Horváth Lászlónétól, az iskola igazgatójától. – Egész éves tehetséggondozó munkánk színe-java látható itt. Tanulóink megmutatják, hogy bennük is van művészi érték, csak elő kell hívni.
A programsorozat csütörtökön a GYIK Rendezvényházban folytatódik az SNI-s gyerekek megyei kulturális fesztiváljával, ahol különböző kategóriákban – ének-zene, tánc, hangszeres játék, színdarabok feldolgozása – csillogtathatják meg értékeiket.


– A program lehetőséget biztosít a megye speciális nevelési igényű gyermekeinek a találkozásra, közösségi élmények átélésére és arra, hogy sikerélményekben legyen részük – zárta az igazgatónő. – Az önbizalmuk növekedése pedig nemcsak az egészséges felnőtt élethez járul hozzá, hanem a munka világába való belépéshez is. A 200-240 fős rendezvényt a Soproni Tankerületi Központ támogatja.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...