Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kozmutza-sikerek
A diákok munkáiból nyílt kiállítás a Pannonia Hotelben Fotó: Németh Péter

Kozmutza-sikerek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az eltérő tantervű iskolákban is komoly tehetséggondozó munka folyik, ezt mutatják egyrészt az országos versenyeken elért eredmények, illetve látható a közelmúltban nyílt kiállításon is.

A Kozmutza EGYMI diákjai nemrég vettek részt a GYMSZC Szabóky Adolf Szakiskola rendezésében tartott „Speciális” Szakiskolák Országos Kulturális Fesztiválján. Itt Egyed Ákos vers kategóriában első, Vilmánszki Dóra vers kategóriában második, Horváth Márk próza kategóriában szintén második helyen végzett. Rabi Zoltán szólóénekes különdíjat kapott. A Fülemüle országos informatikai versenyen hasonlóan kiemelkedő eredmények születtek: Módos Kíra Rebeka 2., Sághy Annamária 3. lett, Fehér Dzsesszika Hajnalka pedig a PC World különdíját kapta. 

A Kozmutzában immáron húsz éve minden tavasszal megtartják a kulturális fesztivált és kiállítást. Ennek keretében nyílt tárlat a Pannonia Hotelban. Itt az intézmény tehetséggondozó programjában résztvevő diákok képeit, rajzait, képzőművészeti alkotásait láthatja a közönség. Emellett a szakiskolai tanulók is bemutatták tudásuk legjavát. A fesztivál másik fontos eseménye a GYIK Rendezvényházban helyet kapott megyei művészeti és tehetségkutató verseny. A megmérettetésre szerte a me­­gyéből érkeztek diákok.

– Iskolánkba főként sajátos nevelési igényű tanulók járnak – mondta el Horváth Lászlóné igazgató. – A tehetségkutató vállalásunk fontos szerepet tölt be a tanulóink életében. A kiállításokon, versenyeken való szereplés különösen fontos a számukra. Ilyenkor megmutathatják, hogy mennyit fejlődtek az elmúlt időszakban. A sikerélmény pedig önbizalmat ad számukra.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...