Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Középpontban Leonardo

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Megtartották a megyei rajzverseny második fordulóját a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában.

Az általános iskolásoknak szóló rajzverseny első fordulójának témája az Apolló Holdra szállásának 50. évfordulója volt. Három kategóriában várták a pályaműveket, a százkettő alkotásból a legjobb 74 jutott tovább a második fordulóra. 

– Az első forduló legjobban sikerült munkáit kiállítottuk az iskolánk pályaválasztási nyílt napján – tudtuk meg Kassainé Schmuck Vivientől, az intézmény művészeti munkaközösség-vezetőjétől. – A döntőn három korcsoportban vettek részt a tanulók. Mindannyiuknak egy-egy óra állt a rendelkezésére egy-egy Leonardo da Vinci munkásságával kapcsolatos feladat megoldására. Az elkészült munkákat az iskolánk tanárai és Gáspárdy Tibor festőművész által alkotott szakmai zsűri értékelte.

Díjazottak:

3.–4. osztály: 1. helyezett: Magyar Júlia, Gárdonyi Géza Általános Iskola, 4. b osztály

5.–6. osztály: 1. helyezett: Viszló Léna, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, 5. osztály

1. helyezett: Tárkonyi Tirca, Deák Téri Általános Iskola, 6. osztály

7.–8. osztály: 1. helyezett: Szabó Petra, Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és Szakgimnázium, 8. osztály

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.