Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Középpontban Leonardo

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Megtartották a megyei rajzverseny második fordulóját a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában.

Az általános iskolásoknak szóló rajzverseny első fordulójának témája az Apolló Holdra szállásának 50. évfordulója volt. Három kategóriában várták a pályaműveket, a százkettő alkotásból a legjobb 74 jutott tovább a második fordulóra. 

– Az első forduló legjobban sikerült munkáit kiállítottuk az iskolánk pályaválasztási nyílt napján – tudtuk meg Kassainé Schmuck Vivientől, az intézmény művészeti munkaközösség-vezetőjétől. – A döntőn három korcsoportban vettek részt a tanulók. Mindannyiuknak egy-egy óra állt a rendelkezésére egy-egy Leonardo da Vinci munkásságával kapcsolatos feladat megoldására. Az elkészült munkákat az iskolánk tanárai és Gáspárdy Tibor festőművész által alkotott szakmai zsűri értékelte.

Díjazottak:

3.–4. osztály: 1. helyezett: Magyar Júlia, Gárdonyi Géza Általános Iskola, 4. b osztály

5.–6. osztály: 1. helyezett: Viszló Léna, Apor Vilmos Római Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Gimnázium és Kollégium, 5. osztály

1. helyezett: Tárkonyi Tirca, Deák Téri Általános Iskola, 6. osztály

7.–8. osztály: 1. helyezett: Szabó Petra, Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskola és Szakgimnázium, 8. osztály

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.