Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Környezetmérnök-hallgatók sikere

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Rangos szakmai elismerést, úgynevezett környezetvédelmi diplomát vett át a Soproni Egyetem két végzős diákja.

A díjat a Mérnöki Kamara Környezetvédelmi Tagozatának közelmúltbeli ülésén adták át az okleveles (MSc) környezetmérnök-hallgatóknak. 

Riba Dániel (konzulense Visiné dr. Rajczi Eszter egyetemi adjunktus) diplomamunkája a cséri hulladéklerakóban végzett mérésekről, vizsgálatokról szólt. Postás Renáta (konzulense dr. Berki Imre egyetemi docens) pedig azt kutatta, hogy miként változott meg több évtized alatt a területhasználat a Pécselyi- és a Veszprémi-medencében.

A környezetmérnöki diplomát adó egyetemek a legjobb tanulmányi eredményt elérő és egyidejűleg legszínvonalasabb diplomamunkát készítő hallgatóikat javasolhatják a környezetvédelmi diplomadíj kitüntetésre. Az pedig egyedülálló, hogy egy időben a Soproni Egyetem két hallgatója számára is megítélték az elismerést.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.