Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Könyvcsere és felolvasóest

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Tavaszi könyvcserét és felolvasóestet tart április 12-én 17 órától a Búgócsiga Akusztik Gardenben a Soproni Írókör. Azt kérik, hogy mindenki vigye magával megunt ifjúsági könyveit, amelyeket most újakra cserélhet.

A Soproni Írókör nem először szervez könyvcserét, nyáron egy jelmezes buli „mellékes” programjaként tartottak egy hasonló programot, akkor annyian érdeklődtek a könyvek iránt, hogy elhatározták: lesz folytatás. – Ősszel is volt egy ha­­sonló programunk, illetve mesekönyvcserét is szerveztünk már – meséli Takács-Ke­­nes­­sey Tamara, az írókör egyik vezetője. – Azért tartunk most ifjúsági könyvcserét, mert ez a ko­­­­rosztály egy kicsit „kilóg”, a felnőtt könyvek között még nincs elég olvasnivalójuk, a gyerekkönyvek között már nincs. A felolvasóestet pedig kíváncsiságból szervezzük mellé, hogy előcsalogassuk és megismerjük a fiatalabb író korosztályt.

Mindenkit szívesen látnak, aki vállalja, hogy körülbelül egy­­­­­­­ol­­dalnyi részletet vagy egész mű­­vet felolvas, amely nem lehet kor­­­­határos. Mindenképpen saját műveket várnak, ugyanis lehetőséget szeretnének teremte­ni a be­­mutatkozásra, visszajelzésre egy baráti közegben.

– Készülünk a Soproni Írókör­­ből, hogy elindítsuk a lavinát, megtörjük a lámpalázat, ha szük­­ség van rá – folytatja Takács-Kenessey Tamara.

Aki nem tud könyvet hozni, vi­­szont vinne, az pénzadományért cserébe megteheti. Egy gyógyulófélben lévő Hodgkin-limfómás tinédzsernek gyűjtenek a szervezők, a meg­­maradó könyveket pedig a soproni gyermekotthonoknak ajánlják fel.

Az írókör tagjai egyébként hetente találkoznak, kötetlen formában beszélgetnek az írásról, illetve havonta tartanak kreatív írástechnikai foglalkozásokat. A hosszú távú terveik között szerepel egy nyári írótábor megszervezése is.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...