Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kompromisszum nélkül
A Deák teret is megtisztították szombaton az Eötvös-iskola diákjai. Fotó: Németh Péter

Péntektől vasárnapig dolgoztak az önkéntes fiatalok

Kompromisszum nélkül

| Köves Andrea | Soproni fiatalok

Három napon keresztül szépítették környezetüket a soproni önkéntes családok, diákok a 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű programsorozat keretén belül.

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény egyház szervez. Magyarország fiatalságát hívták közös összefogásra, hogy együtt tegyenek másokért, környezetükért. Az országos kezdeményezéshez Sopron 14. alkalommal csatlakozott, a program főszervezője a kezdetek óta Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Az idei munka péntek délután vette kezdetét: közel ötven önkéntes plébánialomtalanítást végzett, illetve egy szociális intézmény kerítését festette. Szombaton kora reggel az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 140 diákja gyülekezett a Deák téren, hogy munkájával szebbé tegye környezetét. A diákoknak Hegedüs Attila iskolalelkész kívánt tartalmas időtöltést. Barcza Attila nem csupán jó munkát kívánt a fiataloknak, hanem saját maga is tevékenyen részt vett a környezetszépítésben – ahogy Juhász Adrienn önkormányzati képviselő is. A diákok örömmel csatlakoztak a kezdeményezéshez:

– Meglátásom szerint nagyon fontos, hogy védjük a környezetünket, hiszen sokat kapunk mi is a tőle – mesélte Magyar Napsugár 9.-es diák. – Nem volt kérdés számomra, hogy részt veszek a segítő programban. Odahaza a szüleim is nagy figyelmet fordítanak a környezettudatos gondolkodásra, a szelektív szemétgyűjtésre, számomra is természetes ez a szemléletmód.

– Én már a jövőben is gondolkodom, és lényegesnek tartom, hogy a gyermekeim, majd aztán az ő gyermekeik is élhető környezetet élvezhessenek, ezért is fontosnak tartom a hasonló kezdeményezéseket – fűzte hozzá Kovács Patrícia, Napsugár osztálytársa.

Az eötvösös diákok szombaton délelőtt több helyszínen is dolgoztak: a Várhelyen fát ültettek és a pihenőhelyeket rakták rendbe, a Jereván-lakótelepen szemetet szedtek, a Makó utcában fát ültettek, az Árpád utcában hidat festettek, és a Deák teret is megtisztították. Vasárnap is folytatódott a munka: az önkéntesek egy szociális intézménynél tevékenykedtek.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...