Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kollégiumi felújítások
A tervek szerint a közösségi terek, így a sajtótájékoztató helyszíne, a kollégium ebédlője is megújul Fotó: Griechisch Tamás

Kollégiumi felújítások

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Négy ütemben valósul meg a Soproni Szakképzési Centrum kollégiumának fejlesztése; ebben a hónapban ért véget a két emeletszint villamos hálózatának korszerűsítése.

A soproni önkormányzat is támogatja a Ferenczi János utcai kollégium felújítását. December elején végeztek a szakemberek a felső két emelet villamos hálózatának teljes cseréjével, a tűzjelző rendszer kialakításával. A szobákban LED világítást építettek ki, illetve minden ágyhoz külön dugalj tartozik. Mindezt a hétfőn tartott sajtótájékoztatón jelentették be. Az eseményen részt vett dr. Simon István alpolgármester is. 

– A kollégium fejlesztése négy ütemben valósul meg – mondotta Králik Tibor, a centrum főigazgatója. – Első lépésként már elvégeztük a nyílászárók cseréjét, majd megtörtént a teljes energetikai fejlesztés is: a homlokzatszigetelés mellett az intézmény tetején épült ki a napelemes rendszer. Ennek köszönhetően a kollégium áramfogyasztása takarékos módon biztosított. A munka azonban nem áll meg. A tervek szerint a három hiányzó szinten 2019 év végére lesz kész a villamos hálózat korszerűsítése. A negyedik ütemben a közösségi tereket és a földszinti recepciót újítjuk fel. Az új ágyak, éjjeliszekrények pedig folyamatosan érkeznek. Az elmúlt két és fél évben mintegy 260 millió forintot fordíthattunk az intézmény fejlesztésére.

– Magyarország gazdasága évek óta növekedési pályán van – emelte ki dr. Simon István alpolgármester. – Ennek eredményeiből a társadalom minden rétege részesül: nőnek a bérek, a nyugdíjak, bővül a foglalkoztatottság. Ha jól teljesít az ország, akkor több jut az embereknek és az intézményeknek is. Ahhoz, hogy a gazdaság a jövőben is bővüljön, szükség van a jól képzett emberek és szakemberek sokaságára. Éppen ezért a kormány kiemelten kezeli a képzést és a szakképzést, hiszen enélkül elképzelhetetlen a fenntartható fejlődés.

Kapcsolódó cikkek

Az akaraterő diadala

Az akaraterő diadala

2018. 12. 19. | P. Horváth László

Különleges karácsonyt ünnepel a Nagy-Parragh család: a kisfiúk, Zalán december 25-én született. Az élet legszebb ajándékát kapták a karácsonyfa alá, a huncut kis srác idén lesz kétéves.

Ígéretes dizájner

2019. 10. 23. | Madarász Réka

A Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének végzős hallgatója, Csicsics Gergő kapta meg idén a Magyar Formatervezési Díjat. A diákkategória nyertese egy gyógyászati termékcsalád formatervezésével érdemelte ki az elismerést.