Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kollégiumi felújítások
A tervek szerint a közösségi terek, így a sajtótájékoztató helyszíne, a kollégium ebédlője is megújul Fotó: Griechisch Tamás

Kollégiumi felújítások

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Négy ütemben valósul meg a Soproni Szakképzési Centrum kollégiumának fejlesztése; ebben a hónapban ért véget a két emeletszint villamos hálózatának korszerűsítése.

A soproni önkormányzat is támogatja a Ferenczi János utcai kollégium felújítását. December elején végeztek a szakemberek a felső két emelet villamos hálózatának teljes cseréjével, a tűzjelző rendszer kialakításával. A szobákban LED világítást építettek ki, illetve minden ágyhoz külön dugalj tartozik. Mindezt a hétfőn tartott sajtótájékoztatón jelentették be. Az eseményen részt vett dr. Simon István alpolgármester is. 

– A kollégium fejlesztése négy ütemben valósul meg – mondotta Králik Tibor, a centrum főigazgatója. – Első lépésként már elvégeztük a nyílászárók cseréjét, majd megtörtént a teljes energetikai fejlesztés is: a homlokzatszigetelés mellett az intézmény tetején épült ki a napelemes rendszer. Ennek köszönhetően a kollégium áramfogyasztása takarékos módon biztosított. A munka azonban nem áll meg. A tervek szerint a három hiányzó szinten 2019 év végére lesz kész a villamos hálózat korszerűsítése. A negyedik ütemben a közösségi tereket és a földszinti recepciót újítjuk fel. Az új ágyak, éjjeliszekrények pedig folyamatosan érkeznek. Az elmúlt két és fél évben mintegy 260 millió forintot fordíthattunk az intézmény fejlesztésére.

– Magyarország gazdasága évek óta növekedési pályán van – emelte ki dr. Simon István alpolgármester. – Ennek eredményeiből a társadalom minden rétege részesül: nőnek a bérek, a nyugdíjak, bővül a foglalkoztatottság. Ha jól teljesít az ország, akkor több jut az embereknek és az intézményeknek is. Ahhoz, hogy a gazdaság a jövőben is bővüljön, szükség van a jól képzett emberek és szakemberek sokaságára. Éppen ezért a kormány kiemelten kezeli a képzést és a szakképzést, hiszen enélkül elképzelhetetlen a fenntartható fejlődés.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.