Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kiváló tanulók versenye

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), amelyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23–25. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

Ahogy eddig is, a versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a pályaorientáció, a szakmatanulás népszerűsítése révén „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.
Az elődöntőket − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.


A január közepén a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában megtartott elődöntők során az írásbeli feladatokon 16 szakmában 136 tanuló vett részt. 10 szakmából 51 diák a szakmai írásbeli záróvizsga alól felmentést kapott. Az előválogatóba heten jutottak tovább: köztük ács, cukrász, faipari technikus, festő, mázoló, tapétázó, fodrász, kozmetikus, valamint villanyszerelő is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.