Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kiváló tanulók versenye

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén is megrendezi a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve ezt az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV), amelyek országos döntőjére „XI. Szakma Sztár Fesztivál” elnevezéssel április 23–25. között Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont G és F pavilonjában kerül sor.

Ahogy eddig is, a versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is − társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a pályaorientáció, a szakmatanulás népszerűsítése révén „A jó szakma felér egy diplomával” szlogen jegyében.
Az elődöntőket − a hagyományoknak megfelelően − országosan a területi kamarák szervezik és bonyolítják le, a budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.


A január közepén a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarában megtartott elődöntők során az írásbeli feladatokon 16 szakmában 136 tanuló vett részt. 10 szakmából 51 diák a szakmai írásbeli záróvizsga alól felmentést kapott. Az előválogatóba heten jutottak tovább: köztük ács, cukrász, faipari technikus, festő, mázoló, tapétázó, fodrász, kozmetikus, valamint villanyszerelő is megtalálható.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...