Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Kitüntetett kémiatanár

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Öt kémiatanár – köztük a soproni, de jelenleg Sopronkövesden tanító Kussinszkyné Takács Ildikó – vehette át kiemelkedő szakmai munkásságáért a Magyar Kémiaoktatásért díjat a Magyar Tudományos Akadémián.

 Az elismerést a Richter Gedeon Alapítvány, a Magyar Kémiaoktatásért kuratóriuma évente ítéli oda olyan középiskolai és általános iskolai kémiatanároknak, akik évtizedeken át tartó áldozatos munkájukkal jelentősen hozzájárulnak a magas színvonalú szakképzéshez, kiemelt figyelmet fordítanak a kémia oktatására, a tantárgy megszerettetésére, valamint a tehetséges diákok felkarolására.

– Tanári pályám során egyformán fontosnak tartom a gyenge képességű, hátrányos helyzetű és a kiemelkedően tehetséges gyermekekkel való foglalkozást, egyénre szabottan – mondta Kussinszkyné Takács Ildikó. – Soha nem számít a rájuk fordított idő, ha segítségre, támogatásra van szükségük, mindez inkább feltöltődést jelent számomra. A diákokkal közös munkánkat az egymás iránti kölcsönös tisztelet, szeretet jellemezi. 

Kussinszkyné  Takács Ildikó

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...