Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kitört az idei vakáció!
Az elmúlt héten befejeződött a tanítás, és megkezdődött a nyári szünet valamennyi soproni általános és középiskolában. Felvételünk a Roth-iskolában készült. Fotó: Griechisch Tamás

Befejeződött a tanév az általános és középiskolás diákoknak

Kitört az idei vakáció!

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

Az elmúlt héten befejeződött a tanítás, és megkezdődött a nyári szünet valamennyi soproni általános és középiskolában. Városunk hét alapfokú intézményéből 446 nyolcadikos diák ballagott el.

Kitörő taps és ujjongás fogadta a Vasvilla diákjai részéről dr. Simon István szavait, amikor ezt mondta: „A vakációt ezennel megnyitom!”. Az alpolgármester részt vett az iskola tanévzáró ünnepségén, ahol megköszönte a tantestület áldozatos munkáját. – Ezt a sok munkát a ti képzésetekre, tanításotokra, nevelésetekre fordították – hangsúlyozta dr. Simon István. – Köszönjük a szüleiteknek az áldozatvállalását, amely szintén arra ösztönzött benneteket, hogy minél jobban fejlődjetek a tanulmányok terén és a készségek megszerzésében is. Mindenkinek tartalmas, nagyszerű vakációt és jó pihenést kívánok! A nyáron legyetek jók, lazítsatok, azt tegyétek, amihez kedvetek van! De vigyázzatok egymásra is! Olvassatok sokat – idegen nyelven is –, számoljatok, fejlesszétek a képességeiket, ússzatok, kiránduljatok!

Tanévzáró a Vasvilla iskolában – a diákok örömmel várják a vakációt Fotó: Pluzsik Tamás

Az alpolgármester ugyanakkor óvatosságra is intette a fiatalokat: azt hangsúlyozta, hogy alkoholt inni, cigarettázni és kábítószert fogyasztani nem menő.

A Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium tanévzáróján dr. Farkas Ciprián elmondta: elismerés illeti a pedagógusokat és a szülőket, akik eddig is mindent megtettek a gyerekekért, és a jövőben is ezt teszik majd – kezdte köszöntőjét az önkormányzati tanácsnok.

– Szeretném megköszönni nektek is mindazt a munkát, amit az év során tanúsítottatok, ugyanis a város egyik legjobb iskolájába jártok – zárta dr. Farkas Ciprián.

Hoczek László, az iskola igazgatója kiemelte, a gyengébb tanulókat megfelelően felzárkóztatták, ennek köszönhetően nagyon alacsony a bukások száma. Az intézmény vezetője bízik abban, hogy a megkezdett úton elindított diákok lendülete tovább tart és megfelelnek mind a szakmájuk, mind a szülői ház, mind az önmaguk által támasztott elvárásoknak.

Az általános iskolák tanulói számára is kitört a nyári szünet. A hét városi alapfokú intézményből 446-an ballagtak el, ők szeptember 2-án kezdik a 2019/2020-as tanévet a középiskolákban.

A nyári szünetben számtalan tábor közül választhatnak a fiatalok – az erről szóló összeállításunk a második oldalán olvasható. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...