Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kempteni diákok Sopronban

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Sopronba látogatottak a kempteni Hildegardis gimnázium diákjai. A Széchenyi-gimnázium testvériskolájából 18 tanuló és két kísérő érkezett városunkba. A delegációt hétfőn a városházán dr. Fodor Tamás polgármester fogadta.

A németországi vendégdiákok április 6–13-a között családoknál laknak, így közvetlenül tanulhatják a magyar nyelvet és ismerhetik meg kultúránkat, továbbá ezek a találkozások jó alkalmat kínálnak a baráti kapcsolatok építésére is. 

A soproni diákok is rendszeresen ellátogatnak Kemptenbe, ahol megismerkednek a várossal és környékével, illetve nyelvet is tanulhatnak.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.