Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Az augusztusi szakmák olimpiájára 1600 tanuló érkezik

Kazanyba készül

| Cziráki Viktória | Soproni fiatalok

Kazanyban a WorldSkills versenyen képviseli hazánkat a fodrász Nagy Nikolett. A soproni lány a válogatón meggyőzte a zsűrit, így nyáron 60 ország fiataljaival mérheti össze tudását.

Augusztusban Kazanyban, Oroszországban rendezik meg a szakmák olimpiájának is nevezett világversenyt. A WorldSkills Kazany 2019-re a világ több mint 60 országából érkeznek szakemberek, és 1600 fiatal versenyző küzd meg a legjobbnak járó elismerésért a különböző foglalkozásokban. Nagy Nikolett a fodrász szakmában képviseli Magyarországot. A szakma alapjai, dauer, kontyfésülés, női festés–vágás–szárítás és férfi hajvágás lesz a feladat, de csak a legügyesebb és legkreatívabb fodrász nyerhet.

– A főnököm, Veress-Győri Sándor hívta fel a figyelmemet a WorldSkillsre, és mivel még éppen megfelelek a versenykiírás szerinti 21 éves felső korhatárnak, gondoltam, kipróbálom magam – mondta el a Soproni Témának Nagy Nikolett. – Az előválogatót a Hajas Szalonban tartották, zsűri előtt kellett ugyanolyan feladatokat elvégezni, mint amilyenek az oroszországi döntőn várnak majd rám. Kiváló tapasztalatszerzés volt már a válogató is, hiszen a felkészülés során sokat fejlődtem. Plusz öröm és nagy elismerés, hogy engem találtak méltónak a döntőre.

Nikolett tavaly végzett a fodrásziskolában, július óta dolgozik egy várkerületi fodrászszalonban. – A főnököm, Sándor egyben tanítóm is, hiszen mesterfodrászként ismeri a szakma csínját-bínját. Bízom benne, hogy tapasztalatával és tanácsaival segíti a felkészülésemet, és augusztusban sikerrel térhetek haza a döntőről is.
Nagy Nikoletta Fotó: Griechisch Tamás

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...