Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jubiláló Handler-divatgála
A Felvirágzó hagyományok elnevezésű 25. divatgála a fodrász- és kozmetikustanulók szakmai versenyével kezdődött Fotó: Németh Péter

A hagyományok szellemében rendezték meg a bemutatókat

Jubiláló Handler-divatgála

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Hétfőn rendezte meg 25. alkalommal éves divatgáláját a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolája. A divat-, fodrász- és sminkbemutató idén a „Felvirágzó hagyományok” címet kapta.

Parádés hajkölteményeket, feltűnő sminkeket és ruhákat viseltek a Handler-szakközépiskola tanulói a Liszt-központban tartott divatgálán. A rendezvény 14 órakor a fodrász- és kozmetikustanulók szakmai versenyével kezdődött. Az elkészült alkotásokat a soproni szépészeti szakmák elismert képviselői zsűrizték, a legjobban sikerült műveket értékes nyereményekkel jutalmazták. A programot Kósa Éva, az iskola igazgatója nyitotta meg.

– A „Felvirágzó hagyományok” címmel a jubileumi évfordulóra is szerettünk volna utalni – tudtuk meg Kósa Évától. – 25 éves hagyományra tekint vissza a rendezvény: az elsőt – még divatbemutatóként – az iskola tornatermében szervezte meg ruhaipari munkaközösségünk. 2006-tól bővült az esemény fodrász- és kozmetikusversennyel.

A divatgála 18 órakor Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatójának köszöntőjével kezdődött. Beszédet mondott Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A diákok több hónapos felkészülésének gyümölcseként láthattunk a színpadon drága és értékes anyagokból készült sárközi brokátos népviseletet, matyó, kalocsai és rábaközi hímzésekkel ellátott ruhakollekciókat, elragadó pliszírozott és nemesi fűzős viseletet – különböző kategóriákban.

– Idei mottónk utal arra is, hogy a magyar népművészet mintái, hagyományai éledtek újjá a kifutón egy egészen új, 21. századi megközelítésben – tette hozzá Vértiné Sasgáti Judit kozmetikusmester és szakoktató. – A női szabók a hagyományos viseletekből kiindulva álmodták meg a jelenkor trendjét, fodrász- és kozmetikustanulóink pedig a délután folyamán közösen készítették el az alkalomhoz, ruhákhoz és a modellek arckarakteréhez illő sminkeket.
A programot a Soproni Pendelyes Kulturális Egyesület műsora színesítette, a táncosok között az iskola tanulói is szerepeltek.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...