Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jótékony széchenyisek
A Soproni Széchenyi István Gimnázium 11. d osztálya folyamatosan jótékonykodik Fotó: Németh Péter

A diákok már kilencedikes korukban gyűjtést szerveztek

Jótékony széchenyisek

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Széchenyi-gimnázium 11. d osztálya folyamatosan találékony ötletekkel rukkol elő azért, hogy segítsen a rászorulókon. Az idei tanévben három kezdeményezése is volt a fiataloknak, és még csak az első félév zárult le.

Még alig kovácsolódott össze az osztály 9.-ben, amikor ajándék dobozokat kezdtek el gyűjteni az Igazgyöngy Alapítvány kedvezményezettjeinek: többségükben roma származású, rászoruló gyerekeknek. Több mint száz kiló tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyet estig csomagoltak a diákok. Ezután következett a Salva Vita Alapítvány „Adj egy ötöst” című pályázata, amelyről tavaly beszámoltunk. Az osztály programot szervezett, plüssfigurákat varrt és karácsonyi műsort adott a Doborjáni EGYMI fogyatékkal élő tanulóinak.

– Tavaly karácsonykor meglátogattuk a József Attila úti idősek otthonának lakóit – mesélte Csukovits György. – Műsorral készültünk, sütit sütöttünk az időseknek, és beszélgettünk velük, amiért rendkívül hálásak voltak.

Az idei ünnepekre három jótékonysági akcióval is készült a 11. d: egymás karácsonyi megajándékozása helyett mindenki támogatta, hogy kutya- és macskaeledelt vásároljanak a Nektek Ugatunk Állatvédő Egyesületnek. – A kutyasétáltatás sajnos az eső miatt elmaradt, de tavasszal feltétlenül pótoljuk – mondta az állatorvosnak készülő Palotai Fruzsina.

– A Csigajó Adnijó Karácsonyi Ajándékozásra kiválasztottunk egy gyermekotthonban élő kislányt, akinek legnagyobb kívánsága egy nagy plüssmaci volt – folytatta Tóth Eszti. – Az ajándékokat az iskolánk osztálydekorálási versenyén elért második helyezésünkért kapott pénzjutalomból vásároltuk nagy izgalommal és boldogan.

Szintén a 11. d kezdeményezésére indult a Széchenyiben a Szeretet Háza Alapítvány részére a cipősdoboz-gyűjtési akció, amelybe aztán az egész iskola bekapcsolódott, és végül több mint 50 doboz gyűlt össze.

Az osztály példaértékű karitatív tevékenységében természetesen jelentős szerepet játszik a szülői közösség, valamint a lelkiismeretes és kreatív osztályfőnök, Kovácsné Bella Irén.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...