Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jól vizsgáztak a tanárok
Dr. Farkas Ciprián az Orsolya-iskolában köszöntötte a soproni pedagógusokat Fotók: Griechisch Tamás

Rendhagyó pedagógusnapi köszöntés az Orsolya- és a Fáy-iskolában

Jól vizsgáztak a tanárok

| P. Horváth László | Soproni fiatalok

A város, valamint a térség pedagógusait köszöntötte jelképesen dr. Farkas Ciprián és Barcza Attila. Sopron polgármestere az Orsolya-iskolában, az országgyűlési képviselő a Fáyban adta át az elismerés virágait.

Rendhagyó pedagógusnapi köszöntést tartottak hétfőn a Szent Orsolya-iskolában.

– A vásárnapi pedagógusnap alkalmából nagy meghajlás és tisztelet jár a tanároknak – mondta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. – A koronavírus-járvány miatt bevezetett digitális tanrendben szakmailag és emberileg is helytálltak. Apaként azt is látom, hogy a gyerekeknek hiányzik az iskola, a közösség. Az elmúlt időszakban az önkormányzat kezdeményezésére indult el a Suli TV, amely keretében az első és a második osztályos tanulóknak készülnek oktató műsorok. Fontos feladatunk továbbá az intézmények folyamatos felújítása. Itt, az Orsolya-iskolában – a kormányzat támogatásának köszönhetően – jelentős korszerűsítési munkálatok zajlanak.

Barcza Attila, Sopron országgyűlési képviselője az elmúlt pénteken a Fáy-szakgimnázium tanárait, s rajtuk keresztül a térség pedagógusait is köszöntötte.

– Június első vasárnapja az egyik legfontosabb munkát végzők, a pedagógusok ünnepe. Ők vigyáznak a szülők legféltetettebb kincseire, a gyerekekre – fogalmazott Barcza Attila. – A mindennapokban sokat tesznek azért, hogy a fiataloknak átadják az ismereteket. Pedagóguscsaládból származom, a nagypapám, az édesanyám is tanár volt, jómagam is az vagyok. Így jól tudom, hogy ez a szakma egy teljes embert igénylő hivatás. Különösen igaz ez a mostani helyzetre, amikor az oktatás digitális formában zajlott, zajlik. A kormány is elismeri és fontosnak tartja a tanárok áldozatos munkáját. Jól bizonyítja ezt az is, hogy 2013-óta ötven százalékkal nőtt a pedagógusok bére.

Az eseményen részt vett Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja is, aki hozzátette: a koronavírus-járvány miatt át kellett szervezni az oktatást. Jelenleg a gyakorlati vizsgák zajlanak, valamint a nyári szakmai gyakorlatok rendjét is sikerült megalkotni.

– Kettő fontos tanulság szűrhető le a szülők és a tanulók visszajelzéseiből, az egyik az, hogy a tanárok gyorsan és hatékonyan álltak át a digitális oktatásra – számolt be Králik Tibor. – A másik fontos tapasztalás az volt, hogy a diákoknak bizony hiányoznak az iskolai tanórák. Szükségük van a személyes kontaktusra.


Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...