Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Jó tanuló, jó sportoló
Berecz Bogi a Széchenyi-gimnáziumban kezdett el atletizálni, mellette a tanulásban is jeleskedik. Fotó: Németh Péter

Berecz Bogi magasugrásban csapatban országos harmadik lett

Jó tanuló, jó sportoló

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Mivel nemcsak kitűnő tanuló, hanem a sporteredményeire is büszke lehet, ezért a széchenyis Berecz Boglárka méltán nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2021” címet.

A pályázat benyújtásának feltétele legalább 4,7-es tanulmányi átlag, továbbá sportversenyen elért 1–6. helyezés volt. Bogi osztályfőnöke, Kiss Huszta Pálma javaslatára pályázott, és mivel az elvártnál jobb eredményekkel rendelkezett, el is nyerte a megtisztelő címet.

– Mióta az eszemet tudom, űzök valamilyen sportot – mondta Bogi. – Dzsesszbaletteztem, lovagoltam, műkorcsolyáztam, majd 6. osztályban Nyikos Tivadar, a jelenlegi testneveléstanárom bejött az egyik edzésünkre, és felajánlotta, hogy nézzek be hozzá a Széchenyi-gimnázium tornatermébe. Ekkor kezdtem el atletizálni. A legjobb eredményemet 2019-ben csapatban értem el: magasugrásban országos harmadikak lettünk. Jelenleg hip-hopra is járok a Dirty ­Dance Sopron Egyesületbe.

Nyikos Tivadar elmesélte, már Bogi nővérét is tanította, a kislányt pedig a Fenyő téri általános iskola tornatermében látta szökdécselni. Mivel érzett benne potenciált, megkérdezte tőle, hogy lenne-e kedve magasugrani. Bogit már abban az évben behívták az országos válogatottba, ám nem élt a lehetőséggel. A tavalyi 3. helyezés után az edző szerint idén megnyerték volna csapatban a versenyt, ha a járványhelyzet miatt nem marad el.

Bogi alsóban végig kitűnő tanuló volt, tavaly szintén, és idén sem lett egyetlen négyese sem a Soproni Széchenyi István Gimnázium 10.a osztályának tanulójaként.

– Ami a továbbtanulást illeti, egyelőre a pszichológia szakban gondolkodom – folytatta a lány. – Mindig is érdekeltek az emberi viselkedés ok-okozati összefüggései. Kedvenc tantárgyaim a nyelvek (angol, német), a biológia és az ének. Szabadidőmben szívesen olvasok és zenét hallgatok. Három testvérem van, én vagyok a legfiatalabb a családban.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...