Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Játszótér és bútorok: megújult bölcsődék

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Két bölcsőde korszerűsítése fejeződött be a közelmúltban.

 A Soproni Református Egyházközség Csillag Családi Bölcsődéjének udvarán egy új játszóteret alakítottak ki, valamint egy új tárolót építettek a játékoknak. Az önkormányzati fenntartású Napraforgó Bölcsődében bútorokat, valamint kültéri eszközöket vásároltak.

A két fejlesztés a magyar kormány döntésének köszönhetően 30 millió forintos támogatásból valósult meg. A beruházás hozzájárul a három év alatti gyermekeket nevelő szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és a bölcsődei ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.