Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Játékváros a Jerevánon

| Köves Andrea | Soproni fiatalok

Kicsik és nagyok birodalmává vált a Jereván lakótelep a városi gyermeknapon. A Kodály téren sok-sok színes játék, izgalmas program várta a család minden tagját szombaton egész nap. Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok a város nevében köszöntötte a családokat.

A gyerekek álma vált valóra, amikor egy igazi játékváros kelt életre a Jereván lakótelep tágas, füves területén. A nagyobbak örömmel vették birtokukba a játszóvárat, az óriás csúszdát, az ugrálóvárat, a legkisebbek a fajátékok parkjában kalandoztak, sokan keresték fel a kézművessátrat, ahol arcfestés is várta a lurkókat. A jeles napon tűzoltó- és rendőrautóba, a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön rabszállítójába és mentőautóba is beszállhattak a gyerekek, a színpadon pedig koncertek, bemutatók szórakoztatták a családokat a gyermeknap szervezője, a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata jóvoltából.

Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereváni Részönkormányzat elnöke köszöntőjében kiemelte: ez az év legjobb napja, nagy öröm, hogy az idei gyermeknapot minden eddiginél színesebbé, tartalmasabbá tehették a szervezők. Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok a város nevében köszöntötte a családokat. Beszédében hangsúlyozta: a kormány nemes célja, hogy minél több gyermek szülessen, és szeretetben, egészségben tudjon felnevelkedni. A magyar kormány családokat támogató intézkedései is ezt a célt szolgálják. Utalt arra, is hogy a hétvége a pedagógusok előtt is tiszteleg, amikor mindenki szeretettel gondol azokra az óvónőkre, tanítókra, tanárokra, akik a gyerekekről odaadással gondoskodnak.

A gyermeknap legizgalmasabb pillanata a nagyszabású tombolasorsolás volt, ahova Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő is sok-sok ajándékkal érkezett. 

90 éves óvoda: A Bánfalvi Óvoda – Kindergarten Wandorf 90. születésnapját ünnepelte az intézmény apraja-nagyja pénteken, gyermeknapi rendezvény keretében. A kicsiket rengeteg program és komoly ajándék is várta, ugyanakkor a rendezvény a jótékonyságról is szólt: a szülők szendvicseket és süteményeket készítettek, az ezekből befolyt összeg pedig az óvoda alapítványát gyarapítja. Egy fotókiállítás is nyílt, amely az óvoda történelmének értékes pillanatait mutatta be. Sopron önkormányzata ajándékkal is kifejezte a Bánfalvi Óvoda tevékenysége iránt érzett háláját: dr. Farkas Ciprián egy udvari játékot is átadott az intézménynek. A rendezvényen rész vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő is. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...