Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét szakmák éjszakája

Bemutatkoznak a szakképzők – Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!

Ismét szakmák éjszakája

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Egy este, amikor a programozástól a festésig minden a leendő továbbtanulóhoz szól. A szakmák éjszakáján a szakképzési centrumok térségünkben nemcsak színes és szórakoztató programokat, hanem ennél jóval többet kínálnak.

ost egy éjszaka alatt az érdeklődők végigjárhatják a szak­­kép­­ző iskolákat és a ve­­lük együtt­­működő cégeket, meg­­is­­mer­­ked­­hetnek az egyes szakmák fortélyaival, mindezt játékos formában. A Soproni Szakképzési Centrum tagiskolái és szakmai partnerei több mint 80 programmal várják az érdeklődőket április 21-én, pénteken este hat és tíz óra között Sopronban, Fertődön és Kapuváron.

Mindent a kéznek: szakmák éjszakája a leendő továbbtanulóknak

Az este során szakmakipróbáló programok, be­­mu­­tatók, interaktív programok és üzemlátogatások is szerepelnek. A diákok részt vehetnek pél­­dául számítógépes gépírásversenyen, pénzügyi játékokban, vetélkedőkben, elkalandozhatnak a programozás misztikus világába, elleshetik a festési, mázolási technikákat, találkozhatnak a legmagasabb technológiákat képviselő gépekkel. Ké­szíthetnek kozmetikumokat, fri­­­­zurákat, lesz tortabemutató, és pa­­lacsintaparti is. A program elérhető a szakmakejszakaja.hu és a szakmakejszakaja.soproniszc.hu weboldalakon. 

A csatlakozók

A SSZC Berg Gusztáv Szakiskolája, a Fáy András Közgazdasági, Üzleti és Postai Szakközépiskolája, a Handler Nándor Szakképző Iskolája, az Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskolája és Kollégiuma, a Porpáczy Aladár Középiskolája, Kollégiuma és Általános Művelődési Központja és a Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma mellett hét szakmai partner csatlakozik a programhoz: a CIB Bank, a DM Kft. a GYSEV Zrt., a Honda Kudo, az IKEA Industry Magyarország Kft., a Magyar Posta Zrt. és a WABI Szépség Centrum.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...