Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét itt a nyári szünet!
Tanévzáró a Széchenyi-gimnáziumban – nemcsak az épület homlokzata, de az udvar is megszépült Fotó: Németh Péter

Több fontos fejlesztés is megvalósult a soproni iskolákban

Ismét itt a nyári szünet!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Szeptember 2-ig tart a vakáció, a következő tíz hétben lesz idejük a diákoknak és a pedagógusoknak kipihenni magukat. A tanévet Sopron minden iskolájában lezárták.

A Széchenyi István Gimnázium diákjainak műsorával kezdődött a 2018/2019-es tanévzáró az iskola udvarán. A gyerekek felidézték a legemlékezetesebb pillanatokat, majd Farkas Gábor igazgató szólt a résztvevőkhöz. Az intézmény vezetője köszönetet mondott az önkormányzatnak, hiszen az iskola homlokzata elsőként újulhatott meg a belvárosban. A Soproni Tankerületi Központ jóvoltából az udvar is megszépült, ahol az egykori tanárok emléktáblája közös helyre került. Az intézmény komoly fejlesztés előtt áll: projektorok, különféle technikai eszközök érkeznek, köztük egy elektronmikroszkóp. 

– Ez a dolgunk, ez a feladatunk, mert nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulnak a gyerekek – hangsúlyozta dr. Fodor Tamás polgármester, aki egyúttal sok sikert kívánt azoknak, akik szeptembertől a felsőoktatásban folytatják tanulmányaikat.

A Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola ünnepi istentisztelettel egybekötött tanévzáróján jelentették be, hogy további egy évig Rajnai Károly marad az iskola igazgatója.

Dr. Farkas Ciprián önkormányzati képviselő, tanácsnok az önkormányzat nevében gratulált a gyermekek sikeres, kiemelkedő eredményeihez. Hozzátette, ez csak a kiváló munkát végző pedagógusok és a szülők önzetlen segítségével valósulhatott meg.

Bár addig jó pár hét hátravan, de jegyezzük meg jól: a tanítási év első napja szeptember 2., hétfő, az utolsó pedig 2020. június 12., péntek. Az őszi szünet október 28-től november elsejéig tart. A téli szünet ideje: december 23. – 2020. január 3., a tavaszi szüneté pedig 2020. április 9–14.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...