Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismerik az illemet
A Fáy bronzérmes csapata és felkészítő tanáruk

Ismerik az illemet

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Huszonegy fáys csapat indult idén az országos illemtanversenyen. Fábiánkovics Kitti, Kiss Viktória és Horváth Noémi Rebeka az előkelő harmadik helyen végzett.

Tizennyolcadik alkalommal hirdette meg idén a Győri Szolgáltatási SZC Pálffy Miklós-szakközépiskolája országos illemtan csapatversenyét. A Soproni Szakképzési Centrum Fáy–szakgimnáziumából ezúttal huszonegy 11. évfolyamos csapatot neveztek be.  

– Az első fordulóban a diákoknak egyénileg kellett egy-egy online kérdőívet kitölteniük, majd a csapattagok eredményeit összesítették – tudtuk meg Hajnal Eszter felkészítő tanártól. – A tanulóink fele a középmezőnyben végzett, a legjobb 12-be – és egyúttal a döntőbe – pedig egy csapat került be.

A színvonalas versengésen Fábiánkovits Kitti, Horváth Noémi Rebeka és Kiss Viktória a 11.K-ból képviselte Sopront győri, tatabányai, szegedi, mosonmagyaróvári, kecskeméti, békéscsabai, hajdúböszörményi és tapolcai diákok között. Az ifjú hölgyeknek számot kellett adni tudásukról tánc-, himnusz-, virágkötészeti és protokollismeretből. Színészek által előadott jelenetben kellett megtalálniuk az illemtani hibákat, majd terítési bakik felismerése és menüösszeállítás következett. A döntőt feladatlapok, kvízek, totók és keresztrejtvények színesítették.

– A zsűrielnök ezúttal is dr. Sille István protokollszakértő volt, aki miután megköszönte a részvételt és a nívós teljesítményt, ismertette a végeredményt, amire mindannyian nagyon büszkék vagyunk – fejezte be a tanárnő. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...