Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Iskolások futottak a Deák téren
Összesen 1517 kilométert futottak le a Hunyadi-iskola diákjai. Fotó: Németh Péter

Iskolások futottak a Deák téren

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából összesen 1517 kilométert futottak le a Deák téren a Hunyadi János Evangélikus Általános Iskola és Óvoda diákjai.

Évente kétszer tartanak csendes lelki napot a Hunyadi-iskolában. Ilyenkor a beszélgetésé, az együttlété és az elmélyedé­sé a főszerep. Kadlecsik Zoltán iskolalelkész azonban úgy gondolta, hogy a reformáció 500 éves jubileumáról különleges módon em­­lékezzenek meg, legyen közösségi élmény az 1517-ben indult megújulás. Az intézmény diákjai és óvodásai az elmúlt héten a Deák téren összesen 1517 kilométert futottak le.

A 844 gyermek távját összeadva jött ki a re­­formáció évszáma. A diákok a reg­­geli testmozgást követően az iskola udvarán folytatták a na­­pot. Itt a kereszténység egyik fő jelképét, egy halat formáztak meg. Az élő szoboralakzatot pedig a levegőből drónnal videózták le. Zárásként lufit eresztettek a magasba. A léggömbbe ki-ki beleírhatta, hogy mit jelent számára a kereszténység. 

– Az iskola evangélikus, de a di­­ákság felét a katolikus tanulók teszik ki – mondta el Kadlecsik Zoltán. – A futás jó alkalom volt arra, hogy bemutassuk: egységben az erő, és az összefogásnak megvan az eredménye. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...