Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Iskolafejlesztés a Fenyő téren

| Pluzsik Tamás | Soproni fiatalok

Befejeződtek az energetikai fejlesztések a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában: hőszigetelték a tornatermet, új radiátorokat építettek be, valamint nyílászárókat is cseréltek.

– Egy korábbi elhatározásunk szerint, függetlenül attól, hogy az intézmény önkormányzati fennatartású-e, megkezdtük és végig is visszük az energetikai fejlesztéseket – mondta a Fenyő téri iskolában dr. Fodor Tamás polgármester. – A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában többek között a tornaterem hőszigetelését oldották meg, kicserélték a radiátorokat, valamint a régi és az új épületrészt összekötő folyosó korszerűtlen, acélszerkezetű homlokzati nyílászáróit háromrétegű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyagra cserélték ki. Mindez azért fontos, mert ezeknek az intézményeknek a fenntartási költéségben a fűtés jelentős tételt jelent, így a felújítás hatására az iskola nagyobb összeget tud megtakarítani.  

– Már most érezzük a fejlesztés jótékony hatásait, hiszen a folyosó melegebb lett, így valóban a gyermekek életterévé vált – tette hozzá Tormáné Bakody Noémi, az iskola igazgatója.

A munkákat a kormánynak, az Európai Uniónak és a város önkormányzatának támogatásával több mint 63 millió forintból valósították meg. Az iskola bejárásán részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, a városfejlesztési bizottság elnöke is. A kivitelező arról is beszámolt a helyszínen, hogy az iskolaépület lábazatának szigetelése is folyamatban van, és ehhez kapcsolódóan a járdafelületek javítására is sort kerítenek.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...