Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Irányított véradás a VasVillában

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Szakképzési Centrum Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma irányított véradás szervez október 9-én, szerdán 8–12 óra között.

A sporttagozatos diákok kezdeményezésére minden 0 RH+ vércsoporttal rendelkező pedagógus, 18 év feletti diák, technikai dolgozó, illetve a városból érkező „külső” véradó a kecskeméti kosaras, Gereben Lívia gyógykezelését segíti elő. A 20 éves tehetségnél a közelmúltban diagnosztizáltak leukémiát. Ahhoz, hogy a fiatal sportoló győztesen kerüljön ki élete legnagyobb csatájából, nagyon sok vérre van szükség. Az irányított véradáshoz szükséges adatokat megtalálják a VasVilla honlapján.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.