Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ipar(os)kodó
Kedvelt volt a Handler-iskola asztalos standja is Fotó: Torma Sándor

Családi nap mesterségek bemutatójával a Lisztben

Ipar(os)kodó

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Több százan iparkodtak az elmúlt szombaton munkaruhában, jelmezben vagy éppen civilben a Liszt-központba.

Szombaton minden a mesterségek körül forgott a Lisztben: az előtérben a Vasvilla tanárai és diákjai varázsolták el a technika iránt érdeklődőket, az emeleten volt bábszínház, gyerektáncoltató, és 13 különféle kézműves mesterséget lehetett kipróbálni. Soproni mesterek és szakképző iskolák segítettek, hogy a gyerekek és a kíváncsi felnőttek is megtudhassák: hogyan és mivel dolgozik a kárpitos, az aranyozó, a parkettázó, a kékfestő, a bőrműves, a fodrász vagy éppen a könyvkötő.

A Handlerból érkezett asztalosbrigád alig győzte a szorgos kezeket szerszámmal és alapanyaggal kiszolgálni, de nagy sikere volt a maguk sütötte ostyának és a Macskakő Gyermekmúzeummal közösen megálmodott macskakő-kirakónak is. A délután csúcspontja a Sopronban először meghirdetett munkaruha-bemutató volt, ahol 18 foglalkozás és szakma képviselőit láthatták a kifutón: szülésznőket, fociedzőt, vasutast, szobafestőt, rendőrt, balett-táncost, kukást és karmestert. A legnagyobb tapsot az éppen felvételeket készítő televíziós stáb, a fertőrákosi önkéntes tűzoltók és a 33 gombos reverendájában felvonuló Szabolcs atya kapta.


A program partnere volt a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara is, amely jóvoltából a jelmezben érkező gyerekek ajándékokat is átvehettek. A következő családi napot február 18-ára tervezik: Dió – de jó! címmel.

Kapcsolódó cikkek