Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Informatikaverseny

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproniak nyerték meg a Handler-iskola informatikai versenyét.

 Az intézmény ebben a tanévben ünnepli szakmai informatikai képzésének 20. évfordulóját, ez adott különleges apropót az idei megmérettetésnek. Az első online fordulón 72 csapat (7–8. osztályosok) vett részt, a döntőre közülük a legjobb 16 jutott be.

Ők az informatikai tudásuk mellett logikai készségeikről, gyorsaságukról is számot adtak – ráadásul egy speciális szerepjáték keretében. A megmérettetést a Deák Téri Általános Iskola taBLe nevű csapata nyerte, tagjai: Németh Bence és Németh Levente, felkészítő tanáruk Ivánkovicsné Jónás Mária volt. A második a páli iskola Emojik nevű csapata, a harmadik pedig a fertőszentmiklósi Mákó nevű formáció lett. 

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.