Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Informatikaverseny

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Soproniak nyerték meg a Handler-iskola informatikai versenyét.

 Az intézmény ebben a tanévben ünnepli szakmai informatikai képzésének 20. évfordulóját, ez adott különleges apropót az idei megmérettetésnek. Az első online fordulón 72 csapat (7–8. osztályosok) vett részt, a döntőre közülük a legjobb 16 jutott be.

Ők az informatikai tudásuk mellett logikai készségeikről, gyorsaságukról is számot adtak – ráadásul egy speciális szerepjáték keretében. A megmérettetést a Deák Téri Általános Iskola taBLe nevű csapata nyerte, tagjai: Németh Bence és Németh Levente, felkészítő tanáruk Ivánkovicsné Jónás Mária volt. A második a páli iskola Emojik nevű csapata, a harmadik pedig a fertőszentmiklósi Mákó nevű formáció lett. 

Kapcsolódó cikkek

Tehetségpont

2021. 01. 20. | Munkatársunktól

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pozitívan bírálta el a pályázatát, így a Soproni Széchenyi István Gimnázium megkapta a Regisztrált Tehetségpont címet. Az elismerés lehetőséget nyújt arra, hogy a tehetséggondozó munkát még magasabb szinten lássák el.

 

„Beleszerettem Magyarországba”

2021. 01. 20. | Pluzsik Tamás

Az új soproni japántanár – Towaki Mimu tavaly októberben költözött városunkba, azóta online oktatja diákjait. Sopron és a japán Kazuno között 2002 májusában jött létre testvérvárosi kapcsolat, de már ezt megelőzően is volt együttműködés, például 1997-től rendszeresen érkeznek a nyelvtanárok városunkba.