Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

„A tehetség mellett fontos a kitartó munka”

Ígéretes kerékpáros

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Még csak nyolcéves, de kerékpárosként már számos dobogós helyezéssel büszkélkedhet Honti Tamás Attila.

Tomi közelebbi kapcsolata a kerékpározással 2019 nyarán Bartokos Gábor táborában kezdődött. A Delta MTB Sopron vezetőedzője már akkor felfigyelt a fiú tehetségére. Egy évvel később Tomi már az olimpiai szakágban versenyzett: az MTB XCO Magyar Kupasorozat minden egyes megmérettetésén felállhatott a dobogóra.

– Idén találtam ki az Aranypedál-díjat, melyet az év legemlékezetesebb pillanatáért adtam. Ezt idén Tomi kapta – mesélte Bartokos Gábor. – A szezon legemlékezetesebb győzelme ugyanis az volt, amikor a törökbálinti versenyen szakadó esőben a cél előtti utolsó pillanatos előzéssel nyerte meg a kupafutamot. Ugyancsak extrém időjárási körülmények között szerzett 2. helyezést a zalaegerszegi országos bajnokságon.

A tehetség az előző szezonban belekóstolt a maraton szakágba is: nála 3–4 évvel idősebbekkel futott egy időeredményt. A Crosskovácsi Maratonról két éremmel tért haza a Honti család: Tomi győzelme mellett ugyanis másfél évvel fiatalabb öccse, Ágoston Viktor is első helyezett lett a saját kategóriájában. Edzője biztatására Tomi az idei téli szezonban cyclocross versenyeken is indult.

– Minél előbb kerülnek kapcsolatba a gyerekek a kerékpározással, annál nagyobb esélyük van a későbbi sikerre – folytatta az edző. – Arra törekszünk, hogy a fiatalok nálunk minél sokoldalúbb képzést kapjanak. Először kerékpárosokat képzünk, később majd eldől, kit, milyen irányba érdemes terelni.

A tehetség mellett fontos a kitartó munka is. Tomi, akit osztályfőnöke, Halvax Julianna, a Hunyadi-iskola tehetséggondozó, tehetségfejlesztő szakpedagógusa ajánlott a figyelmünkbe, most arra törekszik, hogy – a kiemelkedő tanulmányi eredmények mellett – minél több versenyen gyűjtsön tapasztalatokat.


Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...