Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ígéretes informatikusjelölt
Az informatikusnak készülő fiú szabadidejében rendszeresen sportol Fotó: Németh Péter

Ígéretes informatikusjelölt

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Berzsenyi Líceumban szerette meg Bidló András az informatikát, olyannyira, hogy az OKTV-n két kategóriában is indult, és mérnök–informatikusnak készül.

Az informatika Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt minden évben két kategóriában – alkalmazói és programozói – szervezik meg. András az első kategóriában jutott tovább az iskolai fordulóról a Győrben megrendezett több, hosszabb és bonyolultabb feladatot tartalmazó második fordulóra. A döntő a járvány miatt elmaradt, így az eredmények összesítése alapján a berzsenyis diák országosan a 34. helyen végzett. 

– Négy éve járok iskolánk igazgatóhelyettese, Szabó-Bakos Gábor programozó szakkörére. Itt szerettem meg az informatikát – mesélte András. – A Budapesti Műszaki Egyetem mérnök–informatikus szakára jelentkeztem. Nálam három évvel idősebb bátyám, Balázs már ide jár, és csupa jót mesél a képzésről.

András 10. osztályban 100 százalékosra írta meg az előrehozott középszintű informatika érettségit, tavaly az emelt szintű 99 százalékosra sikerült „csak”, és idén a matek érettségin is maximális pontszámot szerzett. Ő ugyan úgy gondolja, hogy szerencséje volt, mi azonban úgy sejtjük, hogy ez nem csak a véletlenen múlott…

– Negyedikes korom óta vízilabdázom, rendszeresen járok edzésekre – folytatta a fiú, amikor szabadidős elfoglaltságairól kérdezzük. – Szeretek az erdőben túrázni, a kutyával sétálni, kint lenni a természetben.

András természetszeretetét valószínűleg édesapjától örökölte, aki a Soproni Egyetem Erdőmérnöki Karán tanít. A kedves fiúnak három testvére van. András kiskora óta önkénteskedik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjában.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.