Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Ifjú informatikusok versenye
Farsangi hangulat és dekorációk között rendezték meg a megyei informatikai versenyt a Handler-iskolában Fotó: Németh Péter

Ifjú informatikusok versenye

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Egy kapuvári csapat nyerte meg a Soproni Szakképzési Centrum Handler Nándor Szakképző Iskolájában az elmúlt csütörtökön megtartott informatikusok versenyét. Második a II. Ufók nevet viselő, a soproni Petőfi-iskolába járó Vajda Dorina és Nagy Botond páros lett. A harmadik helyezést a fertőszéplaki iskolások érték el.

Az első, internetes online fordulóban megyénkből közel hetven csapat vett részt. A döntőbe végül tízen jutottak be. 

– A verseny célja az volt, hogy a tehetséges, digitális világ iránt érdeklődő általános iskolai tanulók számára a tudományterület olyan szegmenseibe is bepillantást engedjünk, amely a mindennapi tanulmányaiknak nem meghatározó eleme. Ezek mégis kapcsolódnak és támaszkodnak a tantárgyi előismeretekre – mondta Horváth Anita főszervező. – Így a végső megmérettetésen az eddig megszokott játékos, érdekes és interaktív feladatok mellett, újdonságként, az adattárolási és továbbítási technikákkal is megküzdöttek a csapatok. Farsangi hangulat és dekorációk között füstjelek, galambposta, de az ókori tűzjelző rendszerek és a modern informatikai megoldások is előkerültek a feladatok között.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.