Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hőkamerák

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Az oktatási intézményekbe való könnyebb bejutás érdekében a Soproni Szakképzési Centrum két soproni középiskolájában is egy intelligens hőkamerás rendszerrel mérik a belépők testhőjét.

 Az intézményekbe bejutás így jelentősen gyorsabb, hiszen nem kell minden diáknak és tanárnak egyesével, kézi módszerrel megmérni a hőmérsékletét, így nem kell várakozni sem. – A kamerás rendszer egyszerre akár hat belépőt is tud mérni, és hanggal jelzi, ha valakinek magasabb a hőmérséklete. Ekkor egyénileg még egyszer megmérik a testhőt, ellenőrizve a rendszer által küldött adatot – mondta Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. – Az intelligens rendszer arcról „dolgozik”, így ha például valaki a belépésnél egy bögre forró kávét tart a kezében, nem veszi figyelembe, ahogy azt sem, ha maszkot vagy bukósisakot visel a belépő.

Ilyen hőkamerás rendszert a Soproni Szakképzési Centrum a Handler Nándor Technikumba, valamint a Vas- és Villamosipari Technikumba telepített.

Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 16-án jelentette be, hogy október 1-től testhőmérsékletmérés után lehet csak belépni az iskolákba a diákoknak és a dolgozóknak.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...