Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hasznos telefonos fejlesztés
Horváth Roland és kezében telefonján az új applikáció Fotó: Griechisch Tamás

Hasznos telefonos fejlesztés

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Horváth Roland egy olyan új mobilalkalmazást fejlesztett ki, amivel mind a Soproni Széchenyi István Gimnázium tanárai, mind pedig a diákok percre pontos információt kaphatnak a helyettesítésekről.

Horváth Rolandról már többször írtunk újságunkban. A 12.a osztályos diák újítása előtt a Széchenyi-gimnázium honlapján egy táblázatban lehetett nyomon követni, hogy a hiányzó tanárokat ki fogja helyettesíteni. A listával az volt a gond, hogy ha egy tanár például közvetlenül a tanítás kezdete előtt jelezte, hogy megbetegedett, arról a diákok már nem értesültek. 

– Az appot eredetileg magamnak készítettem, mert többször is előfordult, hogy feleslegesen mentem be az első órára – mesélte Roland. – Már több olyan alkalmazást készítettem, melyek egy valós problémára kínálnak megoldást. Ezen az appon pár hete kezdtem el dolgozni, remélem, hasznos lesz a tanárok és a diákok számára egyaránt.

Akárcsak Roland eddigi alkalmazásai, ez is ingyenesen letölthető az App Store és Google Play áruházakból. Egy hét alatt már mintegy háromszáz ember – a fél iskola – élt is a lehetőséggel. Az app hihetetlenül egyszerűen működik: kiválaszthatjuk, hogy tanárok vagy diákok vagyunk-e – ha előbbi, akkor rákattintunk a nevünkre, ha utóbbi, akkor pedig az osztályunkra. Narancssárga pötty jelzi a ránk vonatkozó adatokat. Az alkalmazás percenként frissül az iskola honlapjáról, a ránk vonatkozó információkról pedig automatikusan értesítéseket kapunk.

– Még kevesen tudják, hogy pár hete nyertem meg harmadik alkalommal egy kaliforniai ösztöndíjat – fejezte be a kivételes informatikus tehetség. – Az előző két évben a több százezer jelentkezőből én voltam az egyetlen magyar, akit kiválasztottak, idén nyáron azonban még egy budapesti fiú is részt vehet az Apple WWDC egyhetes konferenciáján. A világ legnagyobb tech eseménye kiváló lehetőség szakmai kapcsolatok kialakítására is. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...