Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Három generáció

Három generáció

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Immár hagyományőrző jelleggel ismét nagyszülők napját tartottak a Berzsenyi Líceumban. Pénteken délután rengeteg érdeklődő gyűlt össze a szívet melengető eseményen: szülők, nagyszülők és persze az ötödikesek.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium 2004-ben rendezte meg először az elsősorban nagyszülőknek szóló programját, amelyet akkor még egy családpályázat részeként hívtak életre. Az intézmény a rendezvény segítségével kíván a nagyszülőknek alkalmat teremteni arra, hogy iskolai keretek között találkozhassanak az unokáikkal. Rendkívül felemelő érzés, amikor az egész család együtt van, különösen olyankor, ha a szülő és a nagyszülő is a gimnáziumba járt. 

– Azért választottuk a péntek délutánt, hogy a vidékről érkező nagypapák és nagymamák családi körben tudják tölteni a hétvégét – tudtuk meg Baráth Mónika igazgatóhelyettestől, aki a program kezdetén köszöntötte az egybegyűlteket. – Összesen 116 nagyszülő volt jelen, rajtuk kívül a két ötödik osztály tanulói, az ő osztályfőnökeik, szüleik, rokonaik és a leendő ötödikesek osztályfőnökei.

A köszöntő, majd Simon Attila iskolalelkész beszéde után az iskolaismertető film segítségével hozták közelebb a Líceumot a vendégekhez. Az iskolával kapcsolatos kérdéseket tartalmazó totót rengetegen kitöltötték, az első helyezett egy olyan nagymama lett, akinek a lánya is a Berzsenyibe járt. Amíg a zsűri javított, az 5. A és B osztály tanulói műsort adtak, majd eredményhirdetés következett. A rendezvény fénypontja a nagyszülők köszöntése volt: az unokák apró ajándékokkal lepték meg szeretteiket, majd üdítőzéssel és beszélgetéssel fejezték be a meghitt közös délutánt.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...