Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Hagyományok és közös éneklés

Hagyományok és közös éneklés

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A diákok és a kórusvezető óriási lelkesedésének köszönhetően működik hosszú évek óta gördülékenyen a Széchenyi István Gimnázium énekkara.

Harcz Katalin 2011-ben került a Széchenyi István Gimnáziumba. Azzal a szándékkal vette át a kórust, hogy a meglévő hagyományokat építi tovább.
– Mind az iskolai, mind a városi rendezvényeken megmutatkozunk – tudtuk meg a magyar–ének szakos tanártól és kórusvezetőtől. – Mivel a diákoknak szükségük van a motivációra, minden lehetséges megmérettetésen képviseljük az iskolánkat és a várost.

A kóruspróbák korábban 6.–7. órában voltak, idén azonban hétfőn és szerdán 15 órakor kezdődnek. A tagokat ez sem tántorítja vissza, önként és dalolva maradnak a suliban, mivel – a tanárnőhöz hasonlóan – sokukat élteti a közös éneklés.

– 10. osztályban ismertem meg a tanárnőt, és csatlakoztam a kórushoz – mesélte Bolyki Tamás 11.D osztályos tanuló. – Fertődi vagyok, de szívesen maradok a próbákon, mert feltöltenek, és a későbbi időpont ellenére is sokkal több energiával térek haza.

Préger Zsófi 9. osztályosan érezte azt, hogy megérett az énekkari tagságra. Sokszor fáradt a próbákon, de kihívást jelent számára, amikor visszahallgatja a felvételeket, és érzi, miben kell fejlődnie.

– Aki kitartóan közöttünk marad, az legalább annyira elkötelezett és megszállott, mint én – fejezte be Harcz Katalin. – Fontosnak tartom a szabadidő hasznos eltöltését és a csapatépítést is. A közösen átélt emlékek örökre megmaradnak, ezért volt hasznos például a háromnapos Helikoni Ünnepségek vagy legújabb kezdeményezésünk, a péntek délutáni szalonnasütés.

Kapcsolódó cikkek

Egymást segítő diákok

Egymást segítő diákok

2019. 12. 18. | Madarász Réka

Három éve működik sikeresen a kortárs csoport a Soproni SzC Handler Nándor Szakképző Iskolájában. Amióta a diákok lehetőséget kaptak arra, hogy megbeszéljék egymással és szakemberekkel a nehézségeiket, az intézményben jóval kevesebb a fegyelmi probléma.

Élő periódusos rendszer

Élő periódusos rendszer

2019. 12. 18. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium is részt vett abban a rekordállítási kísérletben, amelyben a periódusos rendszer valamely változatának megjelenítése volt a feladat. A szervezők versenyt is hirdettek, melyre ugyancsak benevezett az iskola.